Ορκωμοσία στον Δήμο Αθηναίων

Η ορκωμοσία τελειώνει και μαζί της τελειώνει το σόου των «αντιφασιστών». Βγήκε και σήμερα το μεροκάματο και πήγαν για καφέ

Must Read

Μπροστά από την είσοδο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης μια χούφτα αντιφάδες διαδηλώνουν ενάντια στον φασισμό με ένα πανό τεραστίων διαστάσεων. Κάποιος φωνάζει με ντουντούκα συνθήματα, κάποιοι τα επαναλαμβάνουν εν χορώ, ενώ συγχρόνως καταφτάνουν επίσημοι, αιρετοί, δημοτικοί σύμβουλοι και κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Βέβαια, με τον δικό τους φασισμό που απαιτούσε να μην ορκιστούν αιρετοί δεν ασχολήθηκε κανείς. Δυστυχώς. Με αποτέλεσμα να ανεχόμαστε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό την ημέρα της ορκωμοσίας. Μέσα στη Αγορά επικρατούσε ένα χάος. Οπως και να το κάνεις, η Αγορά είναι αυτό που λέει η λέξη. Αγορά. Κλειστή μεν, αγορά δε.

Οι εκλεγμένοι της Αθήνας προσπαθούν να χωρέσουν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες πάνω σε ένα βάθρο στο βάθος του κτιρίου. Οι επίσημοι λαμβάνουν θέση στα καθίσματα που υπάρχουν έμπροσθεν του βάθρου. Την τιμητική του έχει το ΠΑΣΟΚ, ένεκα της κομματικής ταυτότητας του νέου δημάρχου. Οι συγγενείς και φίλοι των αιρετών στριμώχνονται περιμετρικά μαζί με δημοσιογράφους, κάμεραμεν και την ασφάλεια των επισήμων. Λαϊκό πανηγύρι που θυμίζει κομματικές συγκεντρώσεις άλλων εποχών.

Ορκιζόμαστε χωρίς να ακούμε τίποτα «θαυμάζοντας» το τεράστιο πανό «ΟΧΙ στον φασισμό» που έχουμε απέναντί μας. Χρειαζόμαστε μάλλον κάτι από το couleur locale της περιοχής για να αισθανθούμε ότι «είμαστε μέσα στις γειτονιές», όπως μας είπε και ο νέος δήμαρχος. Μόνο που πολλοί μένουμε σε αυτές τις γειτονιές. Δεν περιμένουμε ούτε τις εκλογές ούτε την ημέρα της ορκωμοσίας για να τις επισκεφθούμε.

Η ορκωμοσία τελειώνει και μαζί της τελειώνει το σόου των «αντιφασιστών». Μαζεύουν το πανό τους και φεύγουν. Βγήκε και σήμερα το μεροκάματο. Μπορούν να πάνε για καφέ.

Δεν είναι γκρίνια. Ούτε κάποια διάθεση να δω τις γειτονιές αφ’ υψηλού. Δεν θα γινόταν άλλωστε, γιατί σε αυτές τις γειτονιές μένω. Για μένα ήταν διπλή η συγκίνηση. Ορκιζόμουν πρώτη φορά ως δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης «Η Αθήνα ΜΑΣ», την οποία τίμησαν πολλοί Αθηναίοι με την ψήφο τους. Ορκιζόμουν στη Κυψέλη, που είναι η γειτονιά μου.

Λέω όμως το παράπονο μου. Οι γειτονιές έχουν ανάγκη από άλλα πράγματα και όχι από κάθε είδους κακόγουστες φιέστες. Περιμένω η νέα δημοτική Αρχή να το αντιληφθεί συντόμως. Καλή θητεία στο νέο δημοτικό συμβούλιο και τους αιρετούς της Αθήνας για το καλό της πόλης!

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτάφιος και Ανάσταση με μπουφάν, σούβλισμα με κοντομάνικο – Οι τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων

Για άνοδο της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα όπου οι απανταχού πιστοί συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου και για...

More Articles Like This