Είναι μειοψηφία στο κόμμα, αλλά ακόμη δεν το ξέρει!

Απέτυχαν να εκλεγούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που πολιτεύτηκαν με τη Ν.Δ. - O,τι για τον Σημίτη οι ταυτότητες, για τον Κυριάκο ο γάμος

Must Read

Ο ιδεολογικός αρτηριοσκληρωτισμός όλων των δογματικών φιλελεύθερων και εκσυγχρονιστικών ρευμάτων που επικρατούν κατά καιρούς στην πατρίδα μας εκδηλώνεται πάντοτε στην αρχή της δεύτερης τετραετίας. Με κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής τους πρακτικής την επιβολή ξένων προς την ταυτότητα των ψηφοφόρων τους ιδεολογικών επιλογών, θεωρούν την ανανέωση της λαϊκής εντολής τη χρυσή ευκαιρία για να αποκαλύψουν το πραγματικό «παγκοσμιοποιητικό» τους πρόσωπο. Γνωρίζουν ότι εκπροσωπούν μειοψηφίες, αλλά με όπλο τη λαϊκή ετυμηγορία (την οποία συνήθως εξασφαλίζουν αποκρύπτοντας τα αληθινά τους σχέδια), αιφνιδιάζουν τους εντολείς τους και νομοθετούν ως μεγάλοι μεταρρυθμιστές. Καμαρώνοντας μάλιστα ότι δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος. Σε αυτή τη στροφή τη «πατάνε» πάντοτε όλοι.

Η στιγμή αυτή για το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη ήταν αμέσως μετά τις θυελλώδεις εκλογές του 2000, τις οποίες οι «σοσιαλιστές» κέρδισαν με τη βοήθεια όλης της τότε διαπλοκής στο νήμα – με 1% διαφορά από τη Ν.Δ. Η αλαζονεία, που είναι η μέθη των εκσυγχρονιστών και των φιλελευθέρων όλου του κόσμου, ώθησε το ΠΑΣΟΚ τότε, πρώτον, να αφαιρέσει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες το 2000 με απόφαση Ανεξαρτήτου Αρχής και όχι με νέο νόμο, όπως επιβαλλόταν από τον ν. 2472/97 περί προσωπικών δεδομένων, και, δεύτερον, να αλλάξει το 2001 το ασφαλιστικό σύστημα (αφού ο ίδιος ο Σημίτης είχε εξασφαλίσει τότε τρεις συντάξεις, από τη Βουλή, το Ταμείο Νομικών και το Πάντειο). Η συνέχεια είναι γνωστή. Το ΠΑΣΟΚ έχασε οριστικά την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις από τη Ν.Δ. Ο κύριος Σημίτης αποσύρθηκε τρία χρόνια μετά από την ενεργό πολιτική. Ανέθεσε στον Γιώργο Παπανδρέου να χάσει για λογαριασμό του. Το 2004 κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματά του.

Η στιγμή του κυρίου Μητσοτάκη, συνεχιστή της ίδιας ακριβώς σκληροπυρηνικής σχολής σκέψης, του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού», ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο. Πάλι λίγους μήνες μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής, τον καιρό που έβλεπε από ψηλά την κοινωνία. «Γονιδιακό»! Με τη μέθη του 41% και αφού παρέστη προηγουμένως σε εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπο του Κώστα Σημίτη, ο πρωθυπουργός αγνόησε την εκλογική βάση της Ν.Δ. και νομοθέτησε ακριβώς όπως ο μέντοράς του. Εναντίον της θελήσεώς της. Η κλειστή ηγετική ομάδα των εκσυγχρονιστών του Μεγάρου Μαξίμου τον έπεισε, χωρίς πολύ κόπο, ότι ο γάμος θα νομοθετηθεί και θα ξεχαστεί.

Ο πρωθυπουργός, που δεν αγαπά κατά βάθος τη βάση της Ν.Δ., αλλά γνωρίζει πώς να την προσεταιρίζεται, υποτίμησε τις συνέπειες και αποδέχθηκε τις εισηγήσεις να ψηφιστεί ο γάμος πριν από τις εκλογές. Επειδή και ο ίδιος δεν είναι δεξιός, αλλά κατά βάση φιλελεύθερος, αγνοούσε ότι η βάση της Ν.Δ. διαμαρτύρεται διαχρονικά και βγαίνει στον δρόμο μόνο για ζητήματα ταυτότητας. Για το θρήσκευμα στις ταυτότητες (2001), για το όνομα της Μακεδονίας (1993, 2018), για τον «συνωστισμό» της Σμύρνης (2007), για τον γάμο (2024). Ο αυτοδημιούργητος δεξιός δεν διεκδικεί ποτέ στον δρόμο αυξήσεις μισθών. Μάχεται, όμως, για τις ιδρυτικές αξίες του έθνους, την Ιστορία, την Ορθοδοξία, την οικογένεια. Ο κύριος Μητσοτάκης πίστεψε ότι θα περιορίσει τις προεκλογικές αντιδράσεις με τη χρήση μηχανισμών.

Τα κανάλια εξαφάνισαν ή χλεύασαν για λογαριασμό του κάθε διαφορετική άποψη για τον γάμο. «Εργαλειοποίησε» επίσης, έναν μήνα πριν από τις εκλογές, τον μοιραίο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος έχασε όποιο κύρος τού είχε απομείνει παριστάνοντας την «τσιρλίντερ» του πρωθυπουργού σε περιοδεία στο Δήλεσι Βοιωτίας. Φόρεσε και μεγαλόσταυρους για να κολακέψει τους θυμωμένους ορθόδοξους ιθαγενείς ο πρωθυπουργός. Η νομοθέτηση του γάμου ήταν το σημείο χωρίς επιστροφή, το turning point. Διότι οι Ελληνες δεν διαμαρτυρήθηκαν για τον γάμο απλώς – θύμωσαν με τη Ν.Δ. για τον ετσιθελικό αυταρχισμό της: «Εμείς αυτό θα κάνουμε, όσο και να χτυπιέστε, και αν σας αρέσει!».

Πρόκειται για ευρύτερη ανάγνωση που αποκωδικοποιεί το manual της φιλελεύθερης διακυβέρνησης, τη δικτατορία της μοναδικής σκέψης που δεν παίρνει από λόγια. Το εξόχως ενδιαφέρον είναι ότι, και μετά τις τραυματικές εκλογές και την κατακρήμνιση των ποσοστών της Ν.Δ., ο κύριος Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ήττας δεν κατάλαβαν τίποτε και συνεχίζουν στην ίδια ρότα. «Αν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Κι όμως! Αν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει τη σειρά κατάταξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του, θα αντιλαμβανόταν ότι εφεξής είναι μειοψηφία στο κόμμα του.

Δεν έχει την ισχύ να επιβάλει ούτε τους εκλεκτούς του στη βάση. Ακόμη και αυτοί που ψήφισαν τη Ν.Δ. προτίμησαν μια ευρωκοινοβουλευτική ομάδα που στην πλειονότητά της αποτελείται από πατριώτες, δεξιούς, και μάλιστα από την παλαιά φρουρά, την οποία ο πρωθυπουργός ήθελε να αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο ή να υποτιμήσει (Μεϊμαράκης, Κεφαλογιάννης, Βόζενμπεργκ, συν τον Βορειοηπειρώτη Μπελέρη). Ο Γιώργος Αυτιάς εξελέγη αποκλειστικώς χάρη στις δυνάμεις του, ενώ η εκλογή του Δημήτρη Τσιόδρα στην τελευταία -έβδομη- εκλόγιμη θέση, για την οποία έτρεξαν εντατικά όλο το κόμμα και τα γραφεία υπουργών, ήταν απλώς το «γκολ της τιμής» του Μαξίμου. Ολες οι λοιπές κεντροαριστερές πασοκικές επιλογές του κυρίου Μητσοτάκη αποδοκιμάστηκαν! Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βούλα Πατουλίδου, Πύρρος Δήμας, Σωτήρης Σέρμπος, Δημήτρης Καρανικόλας δεν πήγαν καλά και δεν εξελέγησαν. Aκόμη και η ιδεολογική επένδυσή του στην «πρωτοπορία» του «#metoo» (Μπεκατώρου) αποδοκιμάστηκε, έστω σε άλλο κόμμα.

Το εξόχως ενδιαφέρον είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης επιμένει την επομένη των ευρωεκλογών, παρασυρόμενος από τους αρχιτέκτονες της ήττας του Μαξίμου, ότι η Ν.Δ. δεν έχει πρόβλημα στα δεξιά της και οφείλει να συνεχίσει αταλάντευτα την ακροκεντρώα μεταρρυθμιστική στρατηγική της. Ολίγη μελέτη της Ιστορίας θα του έκανε καλό. Οσα κόμματα εξουσίας μεταλλάχθηκαν σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν -οι Σοσιαλδημοκράτες του Σρέντερ στη Γερμανία, οι Εργατικοί του Μπλερ στη Μεγάλη Βρετανία, οι συντηρητικοί του Ραχόι στην Ισπανία, οι εκσυγχρονιστές του Σημίτη στην Ελλάδα- πλήρωσαν την έκθεσή τους στην εξουσία και την εμμονή σε αντιλαϊκές θέσεις με μακρά ανυποληψία. Οι Εργατικοί γυρίζουν στην εξουσία στην Αγγλία ύστερα από σχεδόν 20 πέτρινα χρόνια.

Το πείσμα είναι κακός σύμβουλος στην πολιτική. Η Ν.Δ. της παρούσας ηγεσίας θέλει να προσαρμόσει σώνει και καλά τη νέα ιδεολογική και πολιτική ατμόσφαιρα της πατρίδας μας στα μέτρα της. Ενώ, αναγνωρίζοντας χωρίς δογματισμό τα λάθη της, που την αποξένωσαν από τον τίμιο συντηρητικό κόσμο, θα έπρεπε να προσαρμοστεί εκείνη σε αυτήν. Κακός σύμβουλος ο ελιτισμός… Σκεφτείτε ότι το ψήγμα αυτοκριτικής που έκανε ο πρωθυπουργός για τον γάμο περιείχε τη θέση ότι «κάναμε ένα βήμα πιο μπροστά από όσο άντεχε το κόμμα». Θεώρηση μεταρρυθμιστή που «συμπονά» αφ’ υψηλού, με συγκατάβαση, τον «οπισθοδρομικό» νεοδημοκράτη που δεν μπορεί να τον ακολουθήσει, διότι δεν το αντέχει. Λες και η συστράτευση με τα κόμματα που αγαπήσαμε στη Μεταπολίτευση αποτελεί τεστ κοπώσεως… Δυστυχώς, με βάση όσα ακούσαμε από τον πρωθυπουργό στη συνέντευξή του στον Alpha, η Ν.Δ. έχει μπει σε πορεία χωρίς επιστροφή. Εχασε με ακροκεντρώα στρατηγική και την επομένη της ήττας συνεχίζει πιο ακροκεντρώα από ποτέ. Τιτανικός!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

 1. Δεν είναι μόνο ο γάμος αλλά και ο πόλεμος που κυρηξε στην Ρωσία, τα όπλα μας που τα δίνει χωρίς να ρωτήσει κανένα, η ακρίβεια λόγω των αθλίων κυρώσεων, οι καταδίκες μας από την ΕΕ, τα Τέμπη, η ακρίβεια, το μακεδονικό, η ανασφάλεια,

 2. Μια πραγματική ακτινογραφία της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας αλλά και στο κόμμα της κυρά Θοδωρας.
  Ο Κυριάκος θα πληρώσει ακριβά ,πολύ ακριβά τις επιλογές της κυρά Θοδωρας

 3. Κύριε Κοττάκη μια διόρθωση στο turning point. Το σωστό είναι το point of no return. Αναγκαστική πορεία χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Αεροναυτιλιακός όρος είναι. Συγχαρητήρια για την ψύχραιμη κριτική σας αλλά no way out για όλη την ΝΔ και τους ψηφοφόρους της. Ας πρόσεχαν.

 4. Αγαπητέ κ. Κοττάκη.
  Η κριτική σας είναι χρόνια τώρα εποικοδομητική και ευγενική. Διαβλέπω την ελπίδα σας ότι θα μπορούσε κάτι να αλλάξει και να γίνει όπως παλιά. “Δυστυχώς, με βάση όσα ακούσαμε από τον πρωθυπουργό στη συνέντευξή του στον Alpha, η Ν.Δ. έχει μπει σε πορεία χωρίς επιστροφή”.
  Προς τι το δυστυχώς;
  Ευτυχώς να λέτε. Όσο περισσότερο απομακρύνεται από την βάση της τόσο το καλύτερο.
  Γιατί αυτό το κόμμα δεν είναι η Ν.Δ. που ήταν. Είναι κάτι άλλο. Και η μετάλλαξη είναι σχεδόν ολική.
  Περιμένατε την συνέντευξη στον Alpha για να το καταλάβετε;
  Σας παρακαλώ εξ’ ονόματος αυτών που πίστευσαν στις αρχές της Ν.Δ να πάψετε να ελπίζετε και να τροφοδοτείτε και τους αναγνώστες σας με φρούδες ελπίδες. Enough is enough. Είναι κρίμα για εσάς. Είστε έξυπνος άνθρωπος.
  Με εκτίμηση

 5. Κύριε Κοττάκη, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πρώτο δείγμα δικτατορικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και απαγόρευσης προβολής κάθε διαφορετικής άποψης, έλαβε χώρα τον καιρό της πανδημίας. Και εκεί η κυβέρνηση βρήκε συμμάχους τα κανάλια, τον Τύπο και εκπροσώπους πάσης φύσεως φορέων και “κύκλων” ή “στοών”… Δεν υπήρξε δυστυχώς αντίδραση. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Και στην πολιτική και στον καταιγισμό πρόωρων θανάτων.

 6. Δηλαδή κε. Κοττάκη, τους νόμους εξαμβλώματα ΜΟΝΟΣ του τους πέρασε ο Κυριάκος;

  Μόνος του κατέστησε τη χώρα Β. Κορέα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών προσωπικών δεδομένων; Δεν είχε την ΑΠΟΛΥΤΗ στηριξη των βουλευτών του;

  Μόνος του διεκπεραίωσε το έγκλημα μεταφοράς ξυλολίου και συγκάλυψης του ολοκαυτώματος στα Τέμπη; Δεν συνέδραμαν οι άλλες βαρωνίες, όπως η αισχρότατη οικογένεια Καραμανλή που προστάτευσε έναν μαζικό δολοφόνο; Δεν συνέδραμαν τα τοπικά βίσματα και η αυτοδιοίκηση;

  Μόνος του ο Κυριάκος υπετάχθη στον Νατοϊκό άξονα γίνοντας γη και ύδωρ στην Ουκρανία, αποστρατικοποιώντας τις ελληνικές νήσους; Μόνος του διευκόλυνε τον μαφιόζο Ράμα βγάζοντας από την μέση τον Μπελέρη;

  Ένα πράγμα πέρασε όντως με τους δικούς του, τον γάμο ομοφύλων. Αυτό απλά σημαίνει ότι για τον συντηρητικό δεξιό, τον ταχα μου ‘μπατριώτη’ είναι χειρότερο να παντρεύονται δυο γκέυ από το να ξεπουλιέσαι στους Τουρκαλβανούς. Δηλαδή ο και καλά δεξιός βουλευτής δεν έχει πρόβλημα να ξεφτιλίζεται γεωπολιτικά, δεν έχει πρόβλημα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε φονιάδες, έχει όμως πρόβλημα με τους γάμους.

  Οπότε μειονότητα ο Κυριάκος είναι μόνο όσον αφορά κάποια κεντρώα-φιλελέ χαρακτηριστικά του. Στην διαφθορά, την διαπλοκή με την εντοπια ολιγαρχία, τον νεποτισμό, την οικογενειοκρατία και τα εγκλήματα κατά του λαού και της πατριδας ανήκει στην μεγάλη πλειοψηφία Νεοδημοκρατών: στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

  • Συμφωνώ απόλυτα φίλτατε…μια παρένθεση.. από τον Καστοριαδη…για όλα αυτά που συμβαίνουν πάντα έχουν ευθύνη οι άλλοι.. ο ελληνικός λαός που ψήφιζε δεν γνώριζε τι ηθελε; εάν δεν γνώριζε τότε μιλάμε για νήπιο κσι να του ορίσουμε κηδεμόνα..μα τότε δεν συζητάμε για δημοκρατία…εγώ λεω(Καστοριαδης) γνώριζε τι ήθελε και τι ψήφιζε.. ο κάθε λαός όπως και ο ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος για την ιστορία του και για το μέλλον του..εκλεγει ανθρώπους στην εξουσία αυτούς που σου αξιζουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This