Οταν μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι καπνιστές ρέγγες στα τελάρα της Βαρβακείου χορεύουν μπρέικ ντανς, ενώ τα μπανανόμηλα στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών τραγουδούν άριες από όπερες του Βέρντι (π.χ. «Ναμπούκο») και -κυρίως- του Πουτσίνι («Μαντάμα Μπατερφλάϊ» και βάλε).
Επειδή εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οικογένεια του οποίου ταΐζεται από το Δημόσιο εδώ κι έναν αιώνα, είπε ότι «έχει έρθει η ώρα για την αναθεώρηση του άρθρου 103 για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο», προεκλήθησαν μια σειρά από παράξενα φαινόμενα χορού παστωμένων ιχθύων και γλωσσολαλίας φρούτων. Ετσι μάθαμε ότι κοψοχολιάστηκαν μπακάληδες και μαναβαραίοι σε διάφορα σημεία Αθηνών και περιχώρων.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η εργασία στον ιδιωτικό τομέα είναι δύο σύμπαντα που δεν συναντήθηκαν ποτέ. Ούτε καν στο μεσοδιάστημα ύπνου και ξύπνιου, στη διάσταση των ονείρων, δεν τράκαρε ο Κυριάκος μια κανονική δουλειά της προκοπής. Ως κανονική δουλειά της προκοπής νοείται κάτι παρωχημένο με προδιαγραφές οκταώρου και βάλε, απόδοσης, ανυπαρξίας βισματικών τοποθετήσεων και αυτοκρατορικών μισθών ένεκα μπαμπάκα κ.ά.
Και ο Κωστής Χατζηδάκης πριν από τρεις ημέρες δήλωσε κάτι σχετικό: «Είναι βέβαιον ότι έννοιες όπως αξιολόγηση, αξιοκρατία και λογοδοσία στη Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να μας απασχολούν και το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε χωρίς συζήτηση». Εχει πλάκα να το λέει αυτό ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε καριέρα στην Ελλάδα ως πολιτικός μπάτλερ του μητσοτακέικου.
Πάντως, πέρα από το αστείον της υποθέσεως, υπάρχει και το σοβαρό και το τραγικό. Το σοβαρό είναι ότι μιλούν για αξιοκρατία κάποιοι που σταδιοδρόμησαν ένεκα οικογενειοκρατίας και το τραγικό ότι θα απολυθεί κόσμος και κοσμάκης από το Δημόσιο για να προσληφθούν mitsotakistas (αν και εφόσον θα γίνει η άρση της μονιμότητας επί Μητσοτάκη) και κομματοskylistas (σε κάθε περίπτωση).
Αν θέλουν άρση μονιμότητας και αξιολόγηση, ας ξεκινήσουμε από τους ίδιους. Ας αξιολογηθούν εκείνοι που οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα, μείωσαν τον πληθυσμό και τα κόμματά τους, και φέσωσαν τις τράπεζες με δανεικά κι αγύριστα που φτάνουν συνολικά το 1 δισ. ευρώ…
Αυτά παθαίνουμε για τους καραγκιόζηδες που ψηφίζουν ‘γαλάζια παράταξη’ κι όπου βγει …
Θέλαν να ‘φύγει ο Τσίπρας΄ το 2019 κι έτσι δώσαν την εξουσία στο κόμμα του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας, της εντόπιας ολιγαρχίας, των ξένων ισχυρών.
Τι να λέμε τώρα;
Φταίνε άλλοι που εξελέγη πρόεδρός σας και ΠΘ ο γιος του Αποστάτη;
Φταίνε άλλη που η μισή ΚΟ της ΝΔ είναι γόνοι;
Φταίνε άλλοι που επανεξελέγη στις Σέρρες ο γλειώδης Κώστας Αχ.;
Φταίνει άλλοι που μας γλεντάει και σας γλεντάει ο Μητσοτάκης σαν να μην υπάρχει αύριο;
Γιατί δεν τους μαυρίζετε να τους ψηφίσουν μόνο οι Σημητικοί, να πέσουν στο 10-15%
Αυτά απαντήστε γιατί τα υπόλοιπα είναι κλαυσίγελως.
Τα κείμενά σας κ. Λιάκο, κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα τσακίζουν. Συγχαρητήρια!