Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη το «αφεντικό» της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Must Read

Ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Ελβετία δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε ξεκινήσει μια ποινική έρευνα εναντίον του Τζιάνι Ινφαντίνο, του προέδρου της FIFA, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν «ενδείξεις εγκληματικής συμπεριφοράς» σε συναντήσεις μεταξύ του Ινφαντίνο και ενός αξιωματούχου που επιβλέπει μία έρευνα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Η έρευνα ακολουθεί την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας, Μάικλ Λάουμπερ , ο οποίος παραιτήθηκε αφού ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς ότι είχε πει ψέματα πως δεν συνάντησε μυστικά τον Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο Λάουμπερ είχε επιβλέψει μια έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς του 2015 που οδήγησε σε ποινικές διώξεις εναντίον μερικών από των κορυφαίων αξιωματούχων της FIFA, της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφάιρου. Το σκάνδαλο οδήγησε στην απομάκρυνση της πλειονότητας της ανώτερης ηγεσίας της FIFA και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Ινφαντίνο σε ειδικές προεδρικές εκλογές ένα χρόνο αργότερα.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Στέφαλ Κέλλερ, ανακοίνωσε τη νέα έρευνα αφού εξέτασε δύο καταγγελίες εναντίον του Ινφαντίνο, του Λάουμπερ και του Ρινάλντο Άρνολντ, ενός περιφερειακού εισαγγελέα και ενός παιδικού φίλου του Ινφαντίνο που βοήθησε στην οργάνωση συναντήσεων μεταξύ του προέδρου της FIFA και του γενικού εισαγγελέα. Ο Άρνολντ βρίσκεται επίσης υπό έρευνα, ανέφερε το γραφείο του Κέλερ. Οι εισαγγελείς ζήτησαν την άρση της ασυλίας του Λάουμπερ, ώστε να μπορεί να διερευνηθεί επίσης.

Σε δήλωσή του, ο Κέλερ ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί σε δύο νέες καταγγελίες εναντίον του Ινφαντίνο, του Λάουμπερ και του Ρινάλντο , αφορούν την κατάχρηση δημοσίου αξιώματος, την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου, την παροχή βοήθειας σε παραβάτες και την υποκίνηση παραβίασης του νόμου.

Ο Ινφαντίνο, πρώην αξιωματούχος του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, UEFA, ισχυρίστηκε συχνά ότι οι μέρες της εγκληματικότητας και της διαφθοράς είναι πλέον παρελθόν στην οργάνωση. Ωστόσο, συνεχίζουν να εμφανίζονται κατηγορίες για αδικήματα εναντίον ανώτερων αξιωματούχων. Μια ημέρα αφότου ο Ινφαντίνο είπε στο Κογκρέσο της FIFA στο Παρίσι πέρυσι ότι οι μέρες των σκανδάλων τελείωσαν, ένας από τους αντιπροέδρους του, ο επικεφαλής του αφρικανικού ποδοσφαίρου, συνελήφθη και ανακρίθηκε από Γάλλους εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This