Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Χρυσό μετάλλιο για την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό! (video)

Έστειλε το ακόντιο στα 61,18 μ. στην πρώτη της βολή

Must Read

Μια βολή ήταν αρκετή για την Ελίνα Τζένγκο ώστε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον ακοντισμό νεανίδων, την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στο Ταλίν, χαρίζοντας και το μοναδικό μετάλλιο που κατέκτησε η ελληνική ομάδα στη διοργάνωση.

Η κορυφαία αθλήτρια της κατηγορίας φέτος στον κόσμο με επίδοση 61,42 μ., έστειλε το ακόντιο στα 61,18 μ. στην πρώτη της βολή και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ στη συνέχεια είχε βολές στα 56,08 μ., 56,29 μ., 57.31, άκυρο και  49.80 μέτρα.

Η Τζένγκο χάρισε στη χώρα μας το τέταρτο μετάλλιο στο αγώνισμα του ακοντισμού και το πρώτο από Ελληνίδα αθλήτρια. Έτσι η Ελλάδα συνέχισε την παράδοση, αφού είχε κατακτήσει μετάλλια και πριν δύο χρόνια στη διοργάνωση του Μπορός.

Η 20χρονη έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση της κατηγορίας της, το Παγκόσμιο Κ20 τον Αύγουστο στο Ναϊρόμπι, ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

tzengko

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αντριάνα Βιλάγκος (Σερβία) 60,44 μ., η μόνη αθλήτρια που ξεπέρασε τα 60 μ. και το χάλκινο η Άννι -Λίνεα Άλανεν (Φινλανδία) με 54,80 μέτρα.

  • Φωτό: segas.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This