Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό των αγωνισμάτων τους Γκολομέεβ και Καραλής

Δύο μεγάλες προκρίσεις σε κολύμβηση και άλμα επί κοντώ

Must Read

Ο πρώτος μεγάλος στόχος του Κριστιάν Γκολομέεβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επιτεύχθηκε. Ο Έλληνας κολυμβητής προκρίθηκε τα ξημερώματα στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην κατάταξη των ημιτελικών με 21.60, και πλέον τα ξημερώματα της Κυριακής (1/8, 04:30) θα παλέψει γι΄αυτό που μέχρι πρότινος φαινόταν αδιανόητο: να φέρει στην ελληνική κολύμβηση ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2004.

«Ήταν μια κούρσα όπως ακριβώς την ήθελα. Δεν ένιωσα κάτι άσχημο και όλα πήγαν όπως τα είχα προγραμματίσει. Έχω 2-3 πράγματα να βελτιώσω. Πάντα ένας τελικός σου βγάζει δυνάμεις που ούτε εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζεις ότι κρύβεις. Ο στόχος και το όνειρο έρχονται πιο κοντά μετέχοντας σε έναν τελικό», δήλωσε ο 28χρονος πρωταθλητης του Εθνικού.

Ο προπονητής του Γκολομέεβ, Άκης Οικονόμου, δήλωσε με τη σειρά του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ο πρώτος στόχος, η συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, επετεύχθη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τώρα πλέον μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Χωρίς την πίεση και το άγχος της παρουσίας στον τελικό, θα προσπαθήσουμε για περισσότερα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από τα χέρια και τα πόδια του Κριστιάν. Θετική ενέργεια να έχουμε και πάμε για την επίτευξη του επόμενου στόχου».

Στον τελικό ο Καραλής, εκτός ο Φιλιππίδης

Μία πρόκριση και έναν αποκλεισμό είχαμε στα προκριματικά του επί κοντώ ανδρών κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Εμμανουήλ Καραλής στο Α΄ γκρουπ με 5.75μ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος, αφού κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Αρχικά υπερέβη τα 5.30 και τα 5.50 με την πρώτη προσπάθεια και με την 2η τα 5.65 και 5.75 και σε ηλικία 22 ετών πανηγύρισε την συμμετοχή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίθετα, ο έμπειρος Κώστας Φιλίππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο Β΄ γκρουπ και με καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ). Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Φιλιππίδη σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Στο σύνολο, ο Φιλιππίδης κατετάγη στην 22η θέση.

Στην… αναμονή ο Ιακωβίδης

Την τρίτη θέση στο Β γκρουπ των 96κ. κατέλαβε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στο Ολυμπιακό τουρνουά της Αρσης Βαρών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε έναν σχεδόν αλάνθαστο αγώνα με πέντε έγκυρες προσπάθειες. Στο αρασέ σήκωσε 156κ., ενώ στο ζετέ 182κ. και με 338 κιλά στο σύνολο ο κορυφαίος αθλητής ήρθε τρίτος στο δεύτερο γκρουπ.

Ο Ιακωβίδης θα περιμένει να ολοκληρωθεί το πρώτο γκρουπ προκειμένου να μάθει την τελική κατάταξή του.

Η Αναγνωστοπούλου 19η

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου δεν κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών, αφού με καλύτερη βολή στα 59.18μ κατετάγη 7η στο Α΄ προκριματικό γκρουπ και 19η στο σύνολο, κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στη 2η συμμετοχή της στη διοργάνωση, έκανε 57.06, στην πρώτη προσπάθειά της, 59.18μ στη δεύτερη και 58.55μ στην τρίτη. Η 30χρονη Αναγνωστοπούλου, έχει φέτος καλύτερη επίδοση 59.87μ, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν στα 64.00μ.

Τραυματισμός και αποκλεισμός για την Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έμεινε εκτός ημιτελικών στα 100μ εμπόδια κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αφού δεν κατάφερε να τερματίσει στην 3η προκριματική σειρά που μετείχε.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στη δεύτερη συμμετοχή της στη διοργάνωση, τραυματίστηκε πριν το πρώτο εμπόδιο και εγκατέλειψε την προσπάθειά της. Νικήτρια της 3ης σειράς αναδείχθηκε η Νιγηριανή Τόμπι Αμουσάν με 12.72.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This