«Λιοντάρι» ήταν ο Τζιμσίτι, 2-1 η Αταλάντα τον Ολυμπιακό, γκολάρα ο Τικίνο

Must Read

Μπορεί ο 31χρονος Βραζιλιάνος Τικίνο να «πάγωσε» το Μπέργκαμο με γκολ – όνειρο στο 18΄ (σουτ έξω από την περιοχή), να έδειξε το τατού με το λιοντάρι που έχει «χτυπήσει» στο αριστερό του πόδι, αλλά αυτός που «δάγκωσε» ήταν ο κεντρικός αμυντικός της Αταλάντα Βεράτ Τζιμσίτι. Χτύπησε δύο φορές σε δύο λεπτά (61′ και 63′) κι έκανε δύσκολη την υπόθεση πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο πάγκος του Ολυμπαικού υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κόρνερ στη φάση από την οποία ξεκίνησε το πρώτο γκολ της Αταλάντα.

Ο Κοσοβάρος Τζιμσίτι ήταν ο καθοριστικός παράγοντας του ματς. Σκοράρει σπάνια, ποτέ στην καριέρα του δεν έχει σημειώσει δύο γκολ σε ένα αγώνα, ενώ το προηγούμενο – και μοναδικό – «ευρωπαϊκό» του γκολ πρέπει να ψάξουμε πολύ για να το βρούμε. Ήταν στις 27 Νοεμβρίου 2014 όταν έπαιζε στη Ζυρίχη στο 3-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού!

Η πρόκριση γίνεται δύσκολη επειδή, η ιταλική ομάδα είναι περισσότερο αξιόπιστη στα εκτός έδρας ματς παρά στην έδρα της. Ακόμα και στο Τσάμοπιονς Λιγκ που αποκλείστηκε και μετακύλησε στο Γιουρόπα, στηνα ρχή της σεζόν, μπορεί να έχασε και τα τρία ματς, αλλά σημείωσε τουλάχιστον δύο τέρματα (2-2 με Βιγιαρεάλ, 2-3 με Γιουνάιτεντ, 3-3 με Γιουνγκ Μπόις).

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, τη διάθεση να δημιουργήσουν μπελάδες στην αντίπαλό τους. Θέλησαν να επαναπαυθούν στο 1-0 και να διαχειριστούν το ματς. Μόνο που η Αταλάντα μπήκε «με το μαχαίρι στα δόντια» κι έκλεισε τον Ολυμπιακό στην εστία του. Αυτή είναι και η εξήγηση για τα δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών.

Το ματς είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Τικίνιο άνοιξε το σκορ (18′) με το τρίτο του γκολ στην Ευρώπη φέτος σε καθοριστικά ματς (με Φενέρ, εντός και εκτός), η Αταλάντα έφθασε στο 1-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά σωστά το γκολ του Πισίνα δεν μέτρησε αφού το VAR έδειξε ότι βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ.

Δύο ευκαιρίες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός κι αυτό το πλήρωσε, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια ματς. Στο 33′ ο Ονιεκούρου βιάστηκε να σουτάρει, σχεδόν μόνος, και η μπάλα αντί να πάρει στα δίχτυα κατέληξε άουτ.

Γκολ που δεν χάνεται ήταν το τετ-α-τετ του Ακιμπού Καμαρά στο 77′. Κακό το κοντρόλ και μαζί με την μπάλα… πέταξε και η ευκαιρία.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)
Βοηθοί: Στεφάν Ντε Αλμέιδα (Ελβετία), Γιόνας Έρνι (Ελβετία)
Τέταρτος: Αλεσάντρο Ντούντιτς (Ελβετία)
VAR: Μάρκο Φριτς (Γερμανία)
AVAR: Φενταγί Σαν (Ελβετία)

Κίτρινη: Πάσαλιτς (33′), Παπασταθόπουλος (53′), Τζιμσίτι (78′), Πετσέλα (90′).

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87′ Χάτεμπερ), Ντε Ρουν (72′ Φρόιλερ), Πεσίνα (46′ Κουπμάινερς), Πετσέλα, Μαλινόφσκι (65′ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46′ Μπογκά).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85′ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Μασούρας (64′ Μ. Καμαρά), Ονιεκούρου (85′ Λόπες), Τικίνιο (73′ Ελ Αραμπί).

Σε δηλώσειος του μετά το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε την πίστη ότι η ρεβάνς στην επόμενη φάση θα επιτευχθείν στο Φάληρο:

«Ήταν πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, όμως αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Το είπα στα παιδιά ότι μπορούμε να προκριθούμε μπροστά στους οπαδούς μας και πιστεύω ότι με σεβασμό στον Ολυμπιακό και την ιστορία του θα τα καταφέρουμε. 

Η Αταλάντα είναι μια δύσκολη και γρήγορη ομάδα. Όμως έχει τα κενά της και με την ταχύτητα του Μασούρα και του Χένρι το καταφέραμε στο πρώτο μέρος εξαιρετικά. Και ο Αγκιμπού τα πήγε εξαιρετικά, αλλά δεν τα καταφέραμε στην τελική προσπάθεια όπως θα έπρεπε.  Ο Ολυμπιακός αξίζει περισσότερο σεβασμό, δεν υπήρχαν κάποια φάουλ που δόθηκαν και περιμένουμε περισσότερο σεβασμό την επόμενη Πέμπτη.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας στο πρώτο μέρος και αυτό μας κόστισε. Αν και καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων είχαμε πρόβλημα και τιμωρηθήκαμε για τις ευκαιρίες που χάσαμε. Οι στημένες φάσεις έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα και πρέπει να δουλέψουμε εκεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This