Αυτό θα είναι το σπίτι της Εθνικής μπασκετ

Must Read

Η Εθνική μπάσκετ… ξενητεύτηκε για… καλό σκοπό. Στη πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ θα δώσει τους αγώνες της στο Μιλάνο σε ένα σύγχρονο παλάτι που διαρκώς αλλάζει όνομα. Το επίσημο και σταθερό του Παλέ όπου θα γίνουν οι αγώνες είναι και το πιο άγνωστο. Λέγεται «Ασάγκο Φόρουμ». Λογικό. Από το 1990 που κατασκευάστηκε ποτέ δεν έμεινε χωρίς χορηγό στην εμπορική ονομασία. Όταν αυτή αλλάζει, νομίζει κανείς ότι αλλάζει και η έδρα της Αρμάνι Μιλάνο που κι αυτή πουλά το όνομά της. Κανονικά λέγεται Ολίμπια. Στη Μέκκα της μόδας δεν θα μπορούσε το στάδιο να μείνει πίσω. Εκσυγχρονίζεται σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που αναλαμβάνει, το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Χωρά 12.700 θεατές και εκτός από αγώνες μπάσκετ φιλοξενεί αναμετρήσεις στο χόκεϊ επί πάγου, στο τένις και φυσικά συναυλίες. Εκεί έχουν εμφανιστεί όλα τα μεγάλα αστέρια της μουσικής.

Όσο για την πόλη, το Μιλάνο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Την ίδρυσαν οι Γαλάτες, οι πρόγονοι του Αστερίξ, γύρω στο 400 π.Χ. και κάπου δύο αιώνες αργότερα το κατέλαβαν οι Ρωμαίοι. Έπειτα ήρθαν οι Βυζαντινοί κι αργότερα ακολούθησε την υπόλοιπη ιστορία των λαών της Δυτικής Ευρώπης με τον Μεσαίωνα, αλλά και την Αναγέννηση. Αυτή τη στιγμή η πόλη και η ευρύτερη περιοχή δεν είναι μόνο ένας εμπορικός κόμβος, αλλά ουσιαστικά η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Εκεί στεγάζονται όλες οι μεγάλες εταιρείες, εκεί κλείνονται οι συμφωνίες. Υπάρχει, φυσικά και η μόδα. Όποιος ή όποια δεν περάσει από τους μεγάλους οίκους στην αρχή κάθε σεζόν δεν είναι… in.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This