«Τρία λιοντάρια», τρία γκολ και τώρα Γαλλία!

Must Read

Τα «τρία λιοντάρια» έβγαλαν νύχια και πλήγωσαν τη Σενεγάλη (3-0). Για την ακρίβεια τα… λιοναράκια, γιατί μπορεί τα δύο από τα τρία γκολ να τα σημείωσαν οι παλιές καραβάνες, ο 32χρονος Χέντερσον (στο 38′ το 1-0) και ο 29χρονος Κέιν (στο 45’+ το 2-0), αλλά όλη τη… δουλειά την έκανε το νέο αίμα ο 22χρονος Φιλ Φόντεν (δύο ασίστ στο δεύτερο και τρίτο γκολ), ο 19χρονος Τζουντ Μπέλιγχαμ (ασίστ στο πρώτο γκολ και δημιουργία της φάσης που έφερε το δεύτερο) ή ο Μπουκάγιο Σάκα, στα 21 χρόνια του σκόρερ του τρίτου γκολ.

Και τώρα; Τα «τρία λιοντάρια» έχουν μπροστά τους το ματς – τελικό με τη Γαλλία (Σάββατο, 21.00). Εκεί θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι… λιοντάρια διψασμένα για νίκες κι όχι λιοντάρια που λιάζονται υπνωτισμένα σε κάποιο ζωολογικό κήπο!

Αυτή η Αγγλία, πάντως, είναι ομάδα και ίσως η απάντηση σε όσους υποστήριζαν ότι οι… άπειροι ξένοι στην Πρέμιερ… κόβουν το δρόμο στους γηγενείς να δείξουν την αξία τους. Τελικά μήπως το πολύ υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος αναγκάζει τα νέα παιδιά με φιλοδοξίες και όνειρα να τα δώσουν όλα και να βρεθούν κι αυτοί στα όρια των δυνατοτήτων τους;

Η Αγγλία στο ματς με τη Σενεγάλη έδειξε ότι μπορεί να έχει… τρύπες στο κέντρο της άμυνας, αλλά υπάρχει τερματοφύλακας. Στο 32′ ο Πίκφορντ έδιωξε την μπάλα με το αριστερό χέρι στην προσπάθεια του Ντιά.

Η Σενεγάλη υποχρεώθηκε να… κάνει παιχνίδι αφού η αντίπαλός της έδωσε χώρο. Όμως αυτό σήμαινε ακόμη περισσότερα κενά στο κέντρο της άμυνας που έπαιζε με επιλογές ανάγκης. Κι εκεί πληγώθηκε. Δέχτηκε το πρώτο γκολ στην πρώτη τελική της Αγγλίας και το δεύτερο στο τέλος του ημιχρόνου την ώρα που όλοι οι παίκτες της ήταν μπροστά για να ισοφαρίσουν. Όλα τα άλλα είναι πιά ιστορία. Ο Φοντέν στο 57′ έδωσε στον Σακά που απλά έβαλε τέλος στα όνειρα των Αφρικανών για την έκπληξη με πρόκριση στους «8».

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (77′ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82′ Φίλιπς), Ράις, Μπέλιγχαμ (76′ Μάουντ), Σακά (65′ Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65′ Γκρίλις).

Σενεγάλη: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (84′ Μπαλό Τουρέ), Σις (46′ Γκουέιγ), Μεντί, Ματάρ Σαρ, Εντιάγ (46′ Ντιένγκ), Ντιαντά (46′ Ισμαΐλα Σαρ), Ντιά (72′ Ντιεντιού).



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This