Πως και γιατί η ΕΡΤ… σαμποτάρισε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Κωνσταντινούπολη

Must Read

Στο μαύρο των ημερών οι Έλληνες αθλητές του στίβου έδωσαν τη δική τους μάχη στην Κωνσταντινούπολη για τη διάκριση. Στην ελληνική αποστολή η διάθεση να κάνει ο καθένας το καλύτερο δυνατό για να αμβλυνθεί ο πόνος της τραγωδίας ήταν διάχυτη.

Κι ενώ οι αθλητές και αθλήτριες έκαναν το καλύτερο, ήρθε η ΕΡΤ να σαμποτάρει την προσπάθειά τους αγνοώντας τους.

Δεν είδαμε το άλμα του Τεντόγλου που του έδωσε το χρυσό, τις προσπάθειες της Στεφανίδη και των περισσοτέρων άλλων.

Οι δημοσιογράφοι που περιέγραφαν τα έβαζαν με τον Τούρκο σκηνοθέτη που δεν τους έδειχνε. Κι έσταζαν χολή εναντίον του. Αν διαμαρτυρόταν η τουρκική πρεσβεια, θα ήταν η μόνη φορά που θα είχε δίκιο!

Μόνο που, όπως αποδείχτηκε, θύμιζαν κυβερνητικό εκπρόσωπο. Έλεγαν ψέματα. Και το ήξεραν!

Στις μεγάλες διοργανώσεις και ειδικά στον στίβο όπου την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη πολλά αγωνίσματα, υπάρχει η εικόνα που μοιράζεται σε όλα τα δίκτυα, αλλά και τα λεγόμενα «φιντ» που «παρακολουθούν» κάθε άθλημα ξεχωριστά.

Μπορεί δηλαδή η ΕΡΤ να παίρνει εικόνα από μήκος, το τριπλούν, το επί κοντώ, τις ρίψεις και να δείχνει όποιον αθλητή θέλει εμβόλιμα στο σήμα που παίρνει από τους διοργανωτές. Βέβαια υπάρχει μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αλλά αυτές οι διοργανώσεις κοστίζουν, όχι τόσο ακριβά όσο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 ή της Α1 του μπάσκετ που με κυβερνητική εντολή πήγαν στην κρατική τηλεόραση, αλλά κοστίζουν.

Στην ΕΡΤ λοιπόν, προφανώς για λόγους οικονομίας – δεν μπορεί να φανταστεί κανείς για λόγους βλακείας – δεν εξασφάλισαν τα επιπλέον κυκλώματα. Και την πάτησαν!

Όταν ξεσηκώθηκαν και οι… πέτρες έγινε το… θαύμα. Την τελευταία μέρα των αγώνων τις προσπάθειες του Εμμανουήλ Καραλή τις κάλυψαν πλήρως «χωρίζοντας» την εικόνα στα δύο, Αριστερά το διεθνές σήμα και δεξιά η δική μας με τον Καραλή!

Το ψέμα αποκαλύφθηκε, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να παραιτηθεί. Η έστω να δώσει κάποια εξήγηση. Σαν βρεγμένες γάτες οι υπεύθυνοι κρύφτηκαν πίσω από το μπάχαλο.

Λογικό. Αφού βρίσκονται εκεί με εντολές από το πρωθυπουργικό γραφείο

Γιατί όμως γίνονται οικονομίες; Για το γενικό καλό; Φυσικά και όχι….

Δεν είναι τυχαίο που μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ΕΥΠ ανέλαβε και την ευθύνη της ΕΡΤ. Πολλοί, τότε, αναρωτήθηκαν το γιατί. Έτσι κι αλλιώς η ΕΡΤ ήταν διαδρονικά σε «ανοιχτή γραμμή» με τον εκάστοτε υπουργό Τύπου. Ήταν και πριν το κράτος γίνει… επιτελικό!

Αυτό, προφανώς, δεν αρκούσε. Έπρεπε να σταλεί το μήνυμα ότι αυτό είναι το «δικό μας μαγαζί». Μια ακόμα χάντρα στο κομπολόι της εξουσίας.

Μόνο που η εξουσία, για να παραμείνει εξουσία, πρέπει να μοιράσει χρήμα. Οι καταγγελίες για τις συμβάσεις – σκάνδαλο μεγαλο-δημοσιογράφων, αλλά και… ελάχιστα δημιοσιογράφων ή απλώς προθύμων να λένε μια… καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό, είναι καθημερινές. Η ιστορία του Φάουστ στην τηλεοπτική της εκδοχή!

Σε όλα αυτά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η πίττα των εξόδων είναι συγκεκριμένη. Από κάπου πρέπει να κοπούν τα χρήματα για να διοχετευθούν στους… δικούς μας.

Οι «απεσταλμένοι» της ΕΡΤ στην Τουρκία περιορίστηκαν σε ένα πρόσωπο που ήταν αναγκαίο για να πάρει συνεντεύξεις με τους Έλληνες αθλητές. Τους ίδιους που είχε… φτύσει νωρίτερα παραβλέποντας τις προσπάθειές τους. Οι περιγραφές γίνονταν από το στούντιο στην Αθήνα. Οκτώ ώρες πρόγραμμα καθημερινά έβγαινε με «απεσταλμένους» στην Αθήνα για λόγους οικονομίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που όχι μόνο δεν υπήρχε εικόνα, αλλά ούτε ενημέρωση για το τι έκαναν οι αθλητές που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα!

Βέβαια στην εποχή μας η πρόσβαση στην πληροφορία είναι ανοιχτή. Οι ιστοσελίδες των διοργανωτών και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έδιναν την εξέλιξη με εικόνα (κάθε αγωνίσματος ξεχωριστά), αλλά και αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο. Με ένα κομπιούτερ, ή ένα κινητό μπορούσαν να ενημερωθούν, αλλά μη ζητάμε πολλά.

Με τον τρόπο αυτό χάθηκε η ευκαιρία να «σκάσει για λίγο το χειλάκι μας». Να απολαύσουμε νέα παιδιά που δίνουν μάχες και κερδίζουν. Είναι άξιοι κι ίσως αυτό, κατά βάθος, ενοχλεί τους ανάξιους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This