Τα χρήματα που διεκδικεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το Ρολάν Γκαρός

Must Read

Μετά τις πέντε το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στο Ρολάν Γκαρός. Στόχος του είναι η νίκη επί του 30χρονου Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο. 95 στον κόσμο) για πρόκριση στους «16».

Ο Στέφανος έχει…. πάρει τον αέρα του αντιπάλου του. Τον έχει νικήσει στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ το σκορ στις μεταξύ τους συναντήσεις είναι υπέρ του (4 νίκες, 2 ήττες).

Ο Σβάρτσμαν μετά από περίοδο κάμψης επέστρεψε αποφασισμένος να βελτιώσει τη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ήδη οι δύο νίκες που τον έφεραν μέχρι τον γ’ γύρο ήταν με αντιπάλους με καλύτερο πλασάρισμα στη διεθνή βαθμολογία (Νο. 80 και 38).

Στόχος δεν είναι μόνο τα χρήματα της διοργάνωσης, αλλά και και οι βαθμοί που δίνει. Πέρσι ο Τσιτσιπάς έφθασε μέχρι τον δ΄ γύρο κάτι που σημαίνει ότι το ελάχιστο που έχει να κάνει για να μην χάσει έδαφος είναι να επαναλάβει τη συμμετοχή του μέχρι εκεί (η βαθμολογία υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο χρόνο, με το τέλος του τουρνουά αφαιρούνται οι βαθμοι που ξεπερνούν τις τελευταίες 365 μέρες).

Η διάκριση δίνει «μπόνους» σε όσους φθάσουν ψηλά. Για παράδειγμα πρόκριση στον δ’ γύρο δίνει 180 πόντους, ενώ η κατάκτηση 2.000 και η συμμετοχή στον τελικό 1.200!

Υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο. Ο Στέφανος έχει εξασφαλίσει 142.000 ευρώ που θα γίνουν 240.000 σε περίπτωση πρόκρισης κι αντίστοιχα 400.000 για τη συμμετοχή στον προημιτελικό, 630.000 για τον ημιτελικό, 1.150.000 για τον τελικό και 2 εκ. ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης.

Εάν αποκλείσει τον Σβάρτσμαν θα αντιμετωπίσει στον δ΄ γύρο τον νικητή της αναμέτρησης του Ιταλού Φάμπιο Φονίνι (Νο. 130) με τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Όφνερ (Νο. 118). Εκεί τελειώνουν οι αντίπαλοι χαμηλότερης δυναμικότητας καθώς πιθανότητα στον ημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ισπανό Αλκαράθ (Νο.1) κι αν τον αποκλείσει θα τον… περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο. 3).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This