Ρώμη: Δεύτερη νίκη ο Τσιτσιπάς – Τι είπε για την συνέχεια

Με Ντε Μινόρ για μία θέση στην 8άδα

Must Read

Μόνο για ένα set δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάμερον Νόρι, καθώς πήρε τη νίκη με 6-2, 7-6(1), και με το 2/2 βρίσκεται δίκαια στον 4ο γύρο του Masters της Ρώμης. Όπου και θ’ αντιμετωπίσει τον Άλε ντε Μινόρ για μία θέση στην τελική 8άδα.

Μετά την δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στον Στρουφ, όταν επέστρεψε από το χαμένο πρώτο set για να τον κερδίσει, ο No8 του κόσμου ζευγάρωσε τις νίκες του στην Ρώμη και δίνει συνέχεια στις προσπάθειές του, με στόχο μια μεγάλη πορεία πριν το Παρίσι.

Αυτή είναι η 5η φορά που προκρίνεται στους “16” της ιταλικής πρωτεύουσας. Το 2022 είχε φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ το 2019 και πέρυσι είχε μπει 4άδα. Χρειάζεται και φέτος μία ανάλογη πορεία για να καλύψει τους βαθμούς υπεράσπισης και να παραμείνει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, ενόψει Roland Garros.

Για το σημερινό παιχνίδι, αλλά και για τα συναισθήματά του σε σχέση με την πρεμιέρα του μίλησε στην on court συνέντευξή του. “Ανταποκρίθηκα με σωστά χτυπήματά, προσγειώνονταν βαθιά στο κορτ, δημιουργώντας τις γωνίες και τις δυσκολίες στον έλεγχο για τον αντίπαλο. Ένιωσα ότι λειτουργούσε καλά αυτό και με ακρίβεια. Νομίζω ότι τον έκανα να νιώσει άβολα.

Στο δεύτερο set ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο, γιατί είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου. Ξέρει να προσαρμόζεται σε καταστάσεις και να διορθώνει πράγματα. Ήξερα ότι βγουν δυσκολίες, αλλά και πράγματα στα οποία θα έπρεπε να ανταποκριθώ, και να βρω λύσεις. Κρατούσε πιο άνετα το service του, και τα χτυπήματά μου ίσως δεν έκαναν τόση ζημιά πια.

Έπαιρνε την μπάλα πιο νωρίς και κυνηγούσε κάθε ρηχό χτύπημα. Ωστόσο, η υπομονή και η αποφασιστικότητά μου στο tie-break, όπου προσπάθησα να κρατήσω και να χτυπήσω όσες μπάλες μπορούσα, παίζοντας βαθιά, είναι αυτά που έφεραν το 7-1. Ανακουφιστικό, γιατί το ματς παιζόταν στις λεπτομέρειες.

Για τις δύσκολες μέρες στο Tour, ο Στεφ απάντησε: “Υπάρχουν και δύσκολες μέρες, ακόμα και ως τενίστας. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε κανονικές δουλειές, έχουν και αυτοί δύσκολες μέρες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και εμείς ως αθλητές περνάμε από αυτά τα συναισθήματα και τα σκαμπανεβάσματα.

Στο κάτω κάτω είμαστε και εμείς άνθρωποι, στο τέλος της ημέρας. Είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που σας δίνει κίνητρο, και που σας κάνει να μπλοκάρετε τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να έχετε. Ακόμα και αν δε μπορείτε να τα ξεπεράσετε άμεσα, να προσπαθείτε να τα ελαχιστοποιήσετε όσο μπορείτε. Είμαι χαρούμενος που βλέπω τον εαυτό μου σε μια ευχάριστη θέση, όπως τη σημερινή. Το πραγματικό μου τένις φάνηκε νομίζω σήμερα. Στοχεύω σε τέτοιου είδους συναισθήματα από εδώ και πέρα και κάθε μέρα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This