Η… κατάρα της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο με… ονόματα και αριθμούς

Ο Ολυμπιακός των 12 φάιναλ φορ, αλλά και των 6 χαμένων τελικών

Must Read

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε φάιναλ φορ από κάθε άλλη ελληνική. Μετέχει για 13η φορά, ενώ ο Παναθηναϊκός για 12η. Αυτό είναι το καλό νέο που δίνει η στατιστική. Το… κακό είναι ότι από τις 12 συμμετοχές έχει φύγει μόλις τρεις με την κούπα (1997, 2012, 2013). Το ακόμα… χειρότερο είναι ότι έχει χάσει άλλους 6 τελικούς, τους περισσότερους τα τελευταία χρόνια (1994, 1995, 2010, 2015, 2017, 2023). Ακόμα και στους «μικρούς τελικούς» έχει μια νίκη (1999) σε τρεις συμμετοχές (2009, 2022).
Μόνο που η στατιστική μοιάζει με τους προϋπολογισμούς του κράτους. Αν τους… μαγειρέψεις κατάλληλα σου δίνουν το αποτέλεσμα που θέλεις.
Υπάρχει και μια… κατάρα για όλες τις ομάδες που τερματίζουν στην πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Την ανακαλύψαμε πέρσι μετά την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό του Κάουνας από τη Ρεάλ με τρόπο δραματικό (79-78).
Πράγματι, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πρώτοι στην κανονική περίοδο κι εφέτος πρώτη – και με διαφορά – είναι η αποψινή τους (ώρα 10μμ) αντίπαλος Ρεάλ Μαδρίτης.
Κι η παράδοση ισχύει. Από την καθιέρωση του σημερινού συστήματος με το «μάξι πρωτάθλημα» όλων των ομάδων (κανονική περίοδος) υπήρξε εντυπωσιακή αποτυχία αυτών που έκοψαν πρώτες το νήμα στην κανονική περίοδο.
2017: Η Ρεάλ αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Εφές που πήρε το Κύπελλο στον τελικό (80-64 τον Ολυμπιακό).
2018: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χάνει τον ημιτελικό από τη Ρεάλ που κερδίζει στον τελικό τη Φενέρ (85-80).
2019: Είναι η σειρά της Φενέρ να υποστεί ήττα στον ημιτελικό
2020: Δεν έγινε φάιναλ φορ λόγω Covid-19
2021: Η Μπαρτσελόνα κερδίζει στον ημιτελικό την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά χάνει στον τελικό από την Ανατολού Εφές (81-86)
2022: Η Μπαρτσελόνα χάνει στον ημιτελικό από τη Ρεάλ (83-86)
2023: Ο Ολυμπιακός περνά τη Μονακό (76-62), αλλά στον τελικό χάνει από τη Ρεάλ (78-79) που ήταν 3η στην κανονική περίοδο. Κι όχι μόνο αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» στην κανονική περίοδο είχαν νικήσει και τις τρεις ισπανικές ομάδες στην έδρα τους (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This