Η κραυγή των… λύκων του Παναθηναϊκού! Και τώρα κούπα μετά την πρόκριση στον τελικό

Νίκη - ισοπέδωσης της Φενερμπαχτσέ με 73-57

Must Read

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με… πεινασμένο λύκο στο Βερολίνο, στον ημιτελικό με την Φενερμπαχτσέ. Δώδεκα χρόνια μακριά από «φάιναλ φορ» ήταν πάρα πολλά για την ομάδα που έχει έξι αστέρια στη φανέλα της, ένα για κάθε ευρωπαϊκό της τίτλο.

Δεκετρία χρόνια μετά τον τελικό του 2011 ο Παναθηναϊκός θα πει και πάλι «παρών» σε τελικό Ευρωλίγκα!

Από την αρχή του ματς έδειξε ότι είναι αυτός θα ήταν το αφεντικό του ματς. Ακόμα και τις στιγμές που η τουρκική ομάδα έβγαζε αντίδραση οι παίκτες του ήταν εκεί. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά η πρόκριση στον τελικό ήρθε από της… αμύνης τα παιδιά!

Οι τοποθετήσεις των παικτών σε φάσεις άμυνας ήταν ιδανικές.Ήταν οι στιγμές που κινδύνευε το «πράσινο καλάθι», αλλά πάντα ήταν κάποιος εκεί για να μαζέψει την μπάλα.

Στο τελυταίο δεκάλεπτο, όταν η διαφορά ήταν σταθερά γύρω από τους δέκα πόντους για τους «πράσινους» τα νεύρα των παικτών της Φενέρ… έσπασαν. Ακόμη και ο… ολύμπιος σε ηρεμία Καλάθης έκανε… εγκληματικό φάουλ στον Παπαπέτρου.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός υπήρξε εντυπωσιακός. Προσπάθησε να… κόψει τον αέρα της Φενέρ και τα κατάφερε έφθασε να προηγηθεί με 12-0 (!) στο 5’50”.

Ο Χέις – Ντέιβις ήταν αυτός που έβγαλε αντίδραση για την τουρκική ομάδα που απλά… παρακολουθούσε το σκορ. Η άμυνα του Γκραντ στον Γουίλμπεκι, οι σωστές επιλογές στην άμυνα για τους «πράσινους» τους οδήγησαν στο τέλος τ ης πρώτης περιόδου στο «+9» (22-13).

Στην δεύτερη περίοδο ο Αταμάν αποφάσισε να ανοίξει το ροτέισον για να δώσει ανάσες κυρίως στους Λεσόρ, Γκραντ και λιγότερο στον Ναν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή της ομάδας του, η Φενέρ να προσπάθήσει να… μαζέωει τη διαφορά και με τον Χέις – Ντέιβις που σε ένα ημίχρονο είχε 12 πόντους να μειώσει το ματς στο καλάθι όταν ακούστηκε η κόρνα της γραμματείας για να στείλει τους παίκτες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (38-36). Στα συν του Παναθηναϊκού που έχασε το δεύτερο δεκάλεπτο με 16-23 είναι ότι δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα, αλλά τις κρίσιμες στιγμές κινδύνευε να χάσει το προβάδισμα είχε λύσεις…

Στην τρίτη περίοδο η επίθεση του Παναθηναϊκού είχε προβλήματα, αλλά η άμυνά του που δέχτηκε πίεση από τη Φενέρ άντεξε. Έκλεισε το δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 18-14, αλλά χρειάστηκε στα μετόπισθεν την βοήθεια του Μήτογλου που είχε αναλάβει τον Χέις – Ντέιβις, αλλά και του Καλαϊτζάκη ο οποίος στο τέλος όχι μόνο σταμάτησε τους αντιπάλους του,αλλά σημείωσε κι ένα κρίσιμο τρίποντο διαμορφώνοντας το 56-50. Νωρίτερα, στα μέσα της περιόδου με δίποντο του Ντόρσεϊ η Φενέρ είχε πλησιάσει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά τος «πράσινους» στον πόντο (51-50). Στα αρνητικά της ελληνικής ομάδας το τρίτο φάουλ του Ναν που σε όλο το δεκάλεπτο έμεινε χωρίς πόντο!

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς – Περούγκα – Ντιφάλα.
Δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57.
Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Σλούκας 4 (0/3 τρίποντα), Παπαπέτρου 9 (1), Γκραντ 13 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/3 βολές), Ναν 14 (2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Λεσόρ 17 (6/10 δίποντα, 5/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 5 λάθη), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6 (3 ασίστ), Χουάντσο 3 (1), Μήτογλου 2 (4 ριμπάουντ).
Φενερμπαχτσέ (Γιασικεβίτσιους): Μότλι, Γουίλμπεκιν 2 (1/10 σουτ, 4 λάθη), Σανλί 7 (1), Παπαγιάννης 3 (1), Χέιζ-Ντέιβις 14 (2/6 τρίποντα), Μπιμπέροβιτς 4, Πιερ, Γκούντουριτς 10 (2/6 τρίποντα), Ντόρσεϊ 2 (0/2 τρίποντα), Καλάθης 5 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Σέστινα 10 (2).
Ομαδικά στατιστικά
Παναθηναϊκός: 19/31 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 14/22 βολές, 37 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 8 επιθετικά), 13 ασίστ, 8 κλεψίματα, 17 λάθη, 3 μπλοκ.
Φενερμπαχτσέ: 11/24 δίποντα, 9/35 τρίποντα, 8/9 βολές, 29 ριμπάουντ (20 αμυντικά + 9 επιθετικά), 14 ασίστ, 6 κλεψίματα, 15 λάθη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This