«Κίτρινη κάρτα» του Διώτη στον Βαρδινογιάννη

Must Read

Ο τελικός του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, με τιτλούχο τον ΠΑΟΚ, ξύπνησε… ποδοσφαιρικές μνήμες στον ε.τ. αντιεισαγγελέα Εφετών Γιάννη Διώτη, ο οποίος είχε διατελέσει και άτυπος αθλητικός εισαγγελέας τη δεκαετία του 1990.

Ο γνωστός από την υπόθεση της 17 Νοέμβρη εισαγγελικός λειτουργός είχε επιλεγεί τη δεκαετία του 1990 από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Τουμπάνο ως εισαγγελέας για να παρίσταται σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες για την τήρηση της νομιμότητας, κυρίως μετά την ψήφιση του τότε αθλητικού νόμου για τη βία στα γήπεδα. Και ο λόγος ήταν ότι, αν και ολυμπιακός, ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν ήταν φανατικός οπαδός της ομάδας του, όπως άλλοι συνάδελφοί του.

Συν τοις άλλοις, ήταν και άτεγκτος. Ετσι, βρέθηκε σε αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ ως επόπτης εισαγγελέας. Ο κ. Διώτης κάθισε στις VIP θέσεις και πολύ κοντά του, όπως διηγείται ο ίδιος, βρισκόταν ο τότε πρόεδρος και ιστορικός ηγέτης του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Στη διάρκεια του αγώνα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εκστόμιζε ύβρεις, χωρίς να αντιλαμβάνεται την παρουσία του εισαγγελέα, που τον παρακολουθούσε…ετοιμοπόλεμος, και σωστά, καθώς ο τότε αθλητικός νόμος ήταν σαφής – απαγορευόταν, με απειλή ποινής, αυτή η συμπεριφορά. «Ελάτε εδώ, παρακαλώ» είπε αυστηρά ο κ. Διώτης στον τότε αστυνομικό διευθυντή, που βρισκόταν στο γήπεδο. «Πείτε στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να σταματήσει να υβρίζει, διαφορετικά, όπως ορίζει ο νόμος, θα συλληφθεί!» «Πάγωσε» ο αστυνομικός διευθυντής, ίδρωσε, ξαναΐδρωσε, αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του.

Επέμεινε ο εισαγγελέας προς τον αστυνομικό διευθυντή: «Καταλάβατε τι σας είπα; Πείτε σε έναν αστυνομικό να ενημερώσει τον πρόεδρο ότι, εάν συνεχίσει να υβρίζει, θα συλληφθεί»! Αμίλητος ο αστυνομικός διευθυντής! Ο εισαγγελέας έδειξε ότι δεν αστειευόταν και πως το
εννοούσε, και απευθυνόμενος αυστηρά και…απειλητικά προς τον αστυνομικό διευθυντή είπε: «Εάν δεν κάνετε ό,τι σας λέω, τότε θα συλληφθείτε εσείς»! Ο αστυνομικός διευθυντής έστειλε αμέσως έναν αστυνομικό, ο οποίος μετέφερε στον Γιώργο Βαρδινογιάννη την εντολή του εισαγγελέα. Ο τότε ηγέτης της ομάδας των «πρασίνων» συμμορφώθηκε και δεν είπε ούτε μία απρεπή λέξη! Ολα τα παραπάνω διά στόματος του επίτιμου αντιεισαγγελέα Εφετών Γιάννη Διώτη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This