Με το εύστοχο πέναλτι του Σφιντέρσκι και το εξαίσιο γκολ του Ουναΐ ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε μόνο την ανατροπή στον αγώνα του με την ΑΕΚ μετατρέποντας το 0-1 σε 2-1, αλλά και την πρώτη εκτός έδρας νίκη μέσα στο 2025!
Οι «πράσινοι» έτρεχαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής το αρνητικό ρεκόρ 0-3-7 σε εκτός έδρας αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Και κατάφεραν να βάλουν τέλος στην αρνητική αυτή παράδοση την στιγμή που έπρεπε, όταν παιζόταν σε δύο μέτωπα η μάχη για την 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε πείσμα, η ΑΕΚ εκτός από το δικό της πείσμα είχε και την ατυχία με κορυφαία τη φάση του 90+7′ όταν ο Τσιλούλης αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η ΑΕΚ δεν πήρε αυτά που έπρεπε από τον Πιερό. Ακόμα κι όταν τραυματίστηκε ο Γεντβάι στο 27′ και τη θέση του πήρε ο Πάλμερ Μπράουν δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός. Ο Αλμέιδα προσπάθησε να αλλάξει πράγματα, αλλά ήταν πλέον αργά. Με τους αντιπάλους του να έχουν το προβάδισαν κατάφερε να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η νίκη η οποάι σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού στο Φάληρο (4-2 τον ΠΑΟΚ) τον έφερε στο «+4» από τον ΠΑΟΚ που φυσικά δεν μπορεί να καλυφθεί την επόμενη – τελευταία – αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι φάσεις που έκριναν τον αγώνα
4′: Εκτέλεση κόρνερ από τον Τετέ, κεφαλιά του Γεντβάι άουτ.
7′: Κεφαλιά του Πινέδα άουτ.
10′: Λάθος συνεννόηση του Μπρινιόλι με τον Σιμάνσκι, κλέβει ο Πελίστρι, αλλά το μακρινό του σουτ δεν βρίσκει στόχο.
18′: Δεν μπορεί να νικήσει ο Πινέδα τον Ντραγκόβσκι σε τετ-α-τετ.
33′: Κεφαλιά Λαμέλα άουτ.
37′: Σουτ από τον Ρότα, μπλοκάρει ο Ντραγκόβκσι.
41′: Κακή επιλογή του Σφιντέρσκι να σουτάρει χωρίς να έχει μέτωπο προς την εστία, μπλοκάρει ο Μπρινιόλι.
42′: Ο Μάνταλος με μακρινό σουτ προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Ντραγκόβσκι που διώχνει σε κόρνερ.
44′: Σέντρα από τον Κεϊτά που αλλάζει παιχνίδι, με προβολή ο Λαμέλα ανοίγει το σκορ (1-0).
51‘: Οργανωμένη επίθεση του Παναθηναϊκού από τα δεξιά με τον Βαγιαννίδη που μοίρασε στον Σφιντέρσκι, αυτός στον Μαξίμοβιτς που έστρωσε στον Ουναΐ που με υπέροχο σουτ στέλνει την μπάλα στο… παραθυράκι του Μπρινιόλι (1-1).
58′: Ο Πιερό ανατρέπει τον Βαγιαννίδη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δείχνει το σημείο του πέναλτι. Το εκτελεί ο Σφιντέρσκι και 1-2.
67′: Σουτ του Τσιλούλη μέσα από τη μικρή περιοχή, απομακρύνει ο Ίνγκασον.
90+7′: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ για την ισοφάριση στην τελευταία φάση του αγώνα. Πρώτη κεφαλιά από τον Μήτογλου, δεύτερη από τον Τσιλούλη, με εξουδετερωμένο τον Ντραγκόφσκι και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής: Ενέα Γιόργκι (Αλβανία)
Βοηθοί: Ντένις Ρέξα. Ρίντιγκερ Τσοκάι (Αλβανία)
4ος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
VAR: Μάρτινς φαν Μπόγκερ (Ολλανδία), AVAR: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων), OΑVAR: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινη: 43′ Πινέδα, 55′ Ρότα, 72′ Λαμέλα, 79′ Σιμάνσκι – 55′ Σφιντέρσκι, 67′ Πάλμερ Μπράουν, 78′ Πελίστρι, 79′ Ιωαννίδης.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Μπρινιόλι, Οντουμπάτζο, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Ρότα, Γιόνσον (74′ Περέιρα), Πινέδα (62′ Φερνάντες), Λαμέλα (81′ Βίντα), Μάνταλος, Κοϊτά (62΄Κοϊτά), Πιερό (74′ Ελίασον)
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι (23′ Πάλμερ-Μπράουν), Ίνκγασον, Μλαντένοβιτς, Μακσίμοβιτς, Τσέριν, Ουναχί (76′ Σιπωής), Πελίστρι (90+2′ Λημνιός), Τετέ (90+2′ Μπακασέτας), Σφιντέρσκι (76′ Ιωαννίδης).
Βαθμολογία
Η επόμενη τελευταία (6η) αγωνιστική
Κυριακή 11/5
20:00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός