Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό μπάσκετ έρχεται από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Όπως αποκάλυψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε –μέσω της ΚΑΕ Παναθηναϊκός– ότι προτίθεται να παραστεί κανονικά στη σημαντική συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 15:00, στο Υπουργείο.
Ο κ. Βρούτσης μίλησε ανοιχτά για την προσπάθεια της Πολιτείας να αποκλιμακώσει την ένταση που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, προχωρώντας στην αποκάλυψη αυτή. «Ο κ. Γιαννακόπουλος θα έρθει στο ραντεβού, άρα έχουμε μια πρώτη θετική ανταπόκριση στο τηλέφωνό μου, που δηλώνει ότι θέλει να έρθει. Εύχομαι και πιστεύω αυτό να ισχύει μέχρι τέλους. Το τηλεφώνημα ήταν από την ΚΑΕ. Κάνω έκκληση και στα αδέρφια Αγγελόπουλου. Η συνάντηση δεν αφορά τις προσωπικές τους διαφορές, εδώ θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα ποιοτικό πρωτάθλημα μέχρι τέλους», δήλωσε, προσθέτοντας:
«Να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι τις ομάδες τους, που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Περιμένω να έρθουν στο τραπέζι, τους υπόσχομαι ότι δεν θα γίνει τίποτα. Δεν θα συζητήσουμε καμία προσωπική διαφορά, αλλά θα πούμε ότι πάμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με ευπρέπεια».
«Η δικαιοσύνη έχει πιο αργά αντανακλαστικά»
Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Αθλητισμού έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η διαμάχη ανάμεσα στους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχει φτάσει σε οριακό σημείο, προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για τη διακοπή του πρωταθλήματος.
«Αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο που αφορά παράγοντες. Η δικαιοσύνη έχει πιο αργά αντανακλαστικά, η πολιτεία έχει άμεσα. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω, εκτός από τις ανακοινώσεις που γίνονται σε επίπεδο διαδικτύου, έχω μόνο μία επικοινωνία», επεσήμανε ο Γιάννης Βρούτσης.
Η αυριανή συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη απόπειρα διαλόγου υπό την αιγίδα της Πολιτείας ανάμεσα στους δύο μεγάλους «παίκτες» του ελληνικού μπάσκετ. Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι ήδη βέβαιη. Το βλέμμα πλέον στρέφεται στην ανταπόκριση των αδερφών Αγγελόπουλων.
Δείτε επίσης: