Δεν λέγεται αδίκως… κυρία η Γιουβέντους, Μεγάλη Κυρία. Το απέδειξε. Στον αγώνα της με την Αλ Αΐν από το εξωτικό Αμπού Ντάμπι απέφυγε να τη… διασύρει όπως έκανε η Μπάγερν με αντίπαλο την Όκλαντ Σίτι από τη Νέα Ζηλανδία. Μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, να σημειώσει δηλαδή, δέκα – ή περίπου δέκα, πάτησε γκάζι στο β’ μέρος ενώ το σκορ ήταν 4-0. Τελικά σταμάτησε στο 5-0!
Άλλωστε έχει κι άλλα ματς μπροστά της με αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας. Προς το παρόν απολαμβάνει την κορυφή με διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμή της Μάν. Σίτι. Λογικά αυτές οι δύο ομάδες θα περάσουν στους «16» αφού τόσο η Γουϊντάντ Καζαμπλάνκα και κυρίως η Αλ Αΐν δεν δείχνουν ικανές να τις απειλήσουν.
Μπορεί όλοι να μιλάνε (και να μιλάμε…) για κούραση, τέλος σεζόν και τα σχετικά, αλλά οι Ιταλοί μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έβαλαν δύναμη, απόδειξη και οι τέσσερις κίτρινες κάρτες που είδαν οι παίκτες τους σε σχέση με μόλις μια των αντιπάλων τους και γρήγορα είδαν τους κόπους τους να αμείβονται. Οι Κόλο Μουανί (11′, 45+4) και Κονσεϊσάο (21′, 58′) σημείωσαν από δύο γκολ, ενώ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ έγραψε και ο Γιλδίζ (58′) που διεκδικεί το βραβείο του ωραιότερου τέρματος.
Ο Ιγκόρ Τούντορ μπορεί να… κράτησε την ομάδα του σαν τον καλό ιππέα που δεν θέλει να εξαντλήσει από τα πρώτα μέτρα ενός τουρνουά το άλογό του, αλλά παράλληλα έδειξε ότι η ομάδα του δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ απλά να πάρει το στάνταρ ποσό συμμετοχής που φθάνει τα 17,25 εκ. ευρώ, αρκετά χαμηλότερο από τα 19,27 της Ατλέτικο, τα 21,28 της Ίντερ, ακόμα και τα 22,77 της Τσέλσι.
Κίτρινη: 5′ ΜακΚένι, 11′ Καμπιάσο, 61′ Κονσεϊσάο, 82′ Γκάτι – 90+3′ Τραορέ
Αλ Αΐν: Πατρίτσιο, Τραορέ, Ζαμπαλά, Κουάμε (68′ Νιάνγκ), Γιο-Παρκ (76′ Χαντλί), Ράτνικ, Κακού (76′ Γιάσιτς), Ράμπια, Ραχίμι (90+2′ Οντόι), Λάμπα, Παλάσιος (68′ Ναντέρ).
Γιουβέντους: Ντι Γκρεγκόριο, Σαβόν (71′ Γκάτι), Καμπιάσο (46′ Γουεά), Κόστα, Κέλι, Καλουλού, ΜακΚένι, Τουράμ (46′ Ντάγκλας Λουίς), Κόλο Μουανί (71′ Βλάχοβιτς), Κονσεϊσάο, Γιλδίζ (61′ Κοπμάϊνερς).
Έγιναν
Φιλαδέλφεια: Μάν. Σίτι – Γουϊντάντ Καζαμπλάνκα 2-0
Εισιτήρια: 37.446
Ουάσιγκτον: Αλ Αΐν – Γιουβέντους 5-0
Εισιτήρια: 18.161
Βαθμολογία (7ος όμιλος)
Ακολουθούν
Κυριακή 22/6 (19:00), Φιλαδέλφεια: Γιουβέντους – Γουϊντάντ Καζαμπλάνκα
Δευτέρα 23/6 (04:00), Ατλάντα: Μάν. Σίτι – Αλ Αΐν
Πέμπτη 26/6 (22:00), Ορλάντο: Γιουβέντους – Μάν. Σίτι
Πέμπτη 26/6 (22:00), Ουάσιγκτον: Γουϊντάντ Καζαμπλάνκα – Αλ Αΐν