Μπορεί η Σάλτσμπουργκ και η Αλ Χιλάλ να έμειναν στο 0-0 στην Ουάσιγκτον σε ένα ματς που προσέλκυσε μόλις 16.167 θεατές, αλλά στη Μαδρίτη άνοιξαν σαμπάνιες αφού με το αποτέλεσμα αυτό η Ρεάλ με τους τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες εξασφάλισε την είσοδό της στους «16» της διοργάνωσης.
Τώρα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η θέση. Εάν είναι πρώτη στον όμιλο ή δεύτερη. Θα το μάθουμε ξημερώματα Παρασκευής που αντιμετωπίζει την Σάλτσμπουργκ, η οποία Σάλτσμπουργκ θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία από τον αγώνα για να ακολουθήσει τη Βασίλισσα.
Όλα θα εξαρτηθούν από τον αγώνα της Αλ Χιλάλ με την Πατσούκα. Με νίκη οι Σαουδάραβες και ήττα των Αυστριακών παίρνουν αυτοί το εισιτήριο για τους «16» ως 2οι στον όμιλο.
Είναι αλήθεια ότι η Αλ Χιλάλ ήταν καλύτερη απέναντι στην Σάλτσμπουργκ, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να τις ολοκληρώσει. Τις λίγες φορές που δέχτηκε πίεση είχε σε εξαιρετική μέρα για μια ακόμα φορά τον τερματοφύλακά της Μπόνο.
Οι συνθήκες δεν βοηθούσαν τους ποδοσφαιριστές. Με 34 βαθμούς θερμοκρασία ήταν δεδομένο ότι οι Σαουδάραβες θα έχουν περισσότερες δυνάμεις, θα αγωνίζονται σε περιβάλλον περισσότερο οικείο από τους αντιπάλους τους.
Η Σάλτσμπουργκ κάποια στιγμή στο β’ μέρος αποφάσισε ότι και η ισοπαλία καλή είναι αφού υπάρχει το μαξιλαράκι ασφαλείας των δύο βαθμών από την Αλ Χιλάλ κι ας παίζει με τη Ρεάλ.
Σίγουρα οι περισσότεροι περίμεναν περισσότερο απειλητική την καλύτερη ομάδα της Ασίας απέναντι στην μόλις 12η ευρωπαϊκή. Θυμίζουμε ότι η Σάλτσμπουργκ πήρε μέρος στη διοργάνωση με βάση τη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Αφού εξάντλησε τις περιπτώσεις των οκάδων που έχουν πάρει Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2021-24 συμπλήρωσε τη 12άδα με οκτώ ομάδες από τo ranking και οι Αυστριακοί ήταν 8η στον σχετικό κατάλογο παί9ρνοντας το τελευταίο εισιτήριο.
Κίτρινη: 36′ Ντιαμπατέ, 85′ Κιτάνο
Σάλτσμπουργκ: Ζαβιετσίβτσκι, – Ρασμούσεν, Κρέτζικ, Λάινερ, Γκαντού – Ντιαμπατέ (46′ Μέλμπεργκ), Μπίντστρουπ, Γκλουχ (65′ Κιτάνο) – Ονισίβο (65′ Νταγίμ), Μπαϊντό (77′ Βέρτεσεν), Νένε (77′ Κιάεγκααρντ).
Αλ Χιλάλ: Μπόνο – Κουλιμπαλί, Κανσέλο (80′ Αλιάμι), Αλ Ταμπακτί (88′ Αλί Αγιάμι) – Λόντι (88′ Αλ Χαρμπί), Νέβες, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Αλ Νταουσάρι (86′ Αλ Τζουάιρ), Μάλκομ (68 Μ. Κανό) – Λεονάρντο.
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαϊάμι: Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Χιλάλ 1-1
Εισιτήρια: 62.415
Σινσινάτι: Πατσούκα – Σάλτσμπουργκ 1-2
Εισιτήρια: 5.282
Σαρλότ: Ρεάλ Μαδρίτης – Πατσούκα 3-1
Εισιτήρια: 70.248
Ουάσιγκτον: Σάλτσμπουργκ – Αλ Χιλάλ 0-0
Εισιτήρια: 16.167
Βαθμολογία
Παρασκευή 27/6 (04:00), Νάσβιλ: Αλ Χιλάλ – Πατσούκα
Παρασκευή 27/6 (04:00), Φιλαδέλφεια: Σάλτσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης