Χτύπησε στο παρελθόν, η ΑΕΚ, δύο φορές την πόρτα του Conference League κι αυτή δεν άνοιξε. Αποκλείστηκε στην προκριματική φάση. Η τρίτη ήταν… φαρμακερή. Όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά ο αποκλεισμός της Άντερλεχτ στα προκριματικά δημιούργησε αίσθηση, ειδικά με την εμφάνισή της στο 2-0 της Opap Arena.
Τώρα θέλει να συνεχίσει ότι με κόπο κατέκτησε συμμετέχοντας σε τρεις φάσεις των προκριματικών στη League Phase.
Η Τσέλιε είναι ο πρώτος σταθμός (ώρα 22:00, CS5). Εκπροσωπεί το Σλοβενικό ποδόσφαιρο και έχει έδρα την ομώνυμη πόλη που είναι η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας.
Η Ένωση καλείται να πάρει αποτέλεσμα από μια ομάδα που είναι σε φόρμα. Στο πρωτάθλημα της χώρας της προπορεύεται με 11 βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη!
Κυπελλούχος πέρσι η Τσέλιε ξεκίνησε από το Γιουρόπα Λιγκ όπου στον β’ προκριματικό γύρο αποκλείστηκε από μια άλλη ΑΕΚ, την Κυπριακή ΑΕ Κιτίου που εδρεύει στη Λάρνακα.
Κι Ένωση βρήκε στο δρόμο της Κυπριακή ομάδα, τον Άρη Λεμεσού, αλλά την απέκλεισε.
Στον πάγκο της Τσέλιε είναι ένας παλιός μας γνώριμος, ο Αλμπέρτο Ριέρα που πέρασε από τα μέρη μας ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό προερχόμενος από τη Λίβερπουλ.
«Διεκδικούμε θέση στην 8άδα, θέλουμε φέτος να πάρουμε περισσότερα από πέρσι…» λέει κι η δήλωσή του είναι σαφέστατη αναφορά στην περσινή πορεία όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από την Φιορεντίνα η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό.
Η Τσέλιε προέρχεται από νίκη με 3-0 επί της Μάριμπορ.
Με κόσμο η ΑΕK
Μπορεί το Τσέλιε να μην αποτελεί δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό, αλλά η Ένωση διέθεσε και τα 1.500 εισιτήρια που πήρε για τον αποψινό αγώνα γεγονός ου σημαίνει ότι θα έχει «δυνατή» εξέδρα.
Ασορτί με το πάθος των φίλων της ΑΕΚ θέλει ο Μάρκο Νίκολιτς να είναι και η ομάδα του. Έχει διαθέσιμο τον Γκατσίνοβιτς, αλλά όχι τους Περέιρα και Ζίνι..
«Δεν έχουμε έρθει εδώ για διακοπές» τονίζει ο τεχνικός της Ένωσης που αποδίδει μεγάλη σημασία στην πρεμιέρα. Με βάση το πρόγραμμα γνωρίζει ότι πιθανή νίκη σε συνδυασμό με τα δύο εντός έδρας ματς μπορούν να αποτελέσουν μια καλή… μαγιά στη βαθμολογία που θα οδηγήσουν στην πρόκριση στους «16» χωρίς την ταλαιπωρία των μπαράζ με θέση στην πρώτη 8άδα.
Οι επόμενοι αγώνες
23 Οκτωβρίου 19:45 Αμπερντίν (εντός)
6 Νοεμβρίου 19:45 Σάμροκ (εντός)
27 Νοεμβρίου 22:00 Φιορεντίνα (εκτός)
11 Δεκεμβρίου 19:45 Σαμσουνσπορ (εκτός)
18 Δεκεμβρίου 22:00 Κραϊόβα (εντός)
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
19:45 Βαγιεκάνο – Σκεντίγια
19:45 Γιαγκελόνια – Χάμρουν
19:45 Ζρίνσκι – Λίνκολν
19:45 Κουόπιο – Ντρίτα
19:45 Λεχ Πόζναν – Ραπίντ Βιέννης
19:45 Λωζάνη – Μπρέινταμπλικ
19:45 Νόα – Ριέκα
19:45 ΝΤ. Κιέβου – Κρίσταλ Πάλας
19:45 Ομόνοια – Μάιντζ (CS9)
22:00 ΑΕΚ Λάρνακας – Αλκμάαρ (CS8)
22:00 Αμπερντίν – Σαχτάρ Ντ.
22:00 Λέγκια Βαρσ.– Σάμσουνσπορ
22:00 Ρακόβ – ΟΥΝ. ΚραΪόβα
22:00 Σέλμπουρν – Χάκεν
22:00 Σλόβαν Μπρατ. – Στρασβούργο
22:00 Σπάρτα Πρ. – Σάμροκ
22:00 Φιορεντίνα – Σίγκμα Όλομουτς
Η επόμενη αγωνιστική
Πέμπτη 23 Οκτωβρίου
19:45 Σαχτάρ – Λέγκια
19:45 Ραπίντ – Φιορεντίνα
19:45 Στράσμπουργκ – Γιαγκελόνια
19:45 Ριέκα – Σπάρτα Πράγας
19:45 ΑΕΚ – Αμπερντίν
19:45 Ντρίτα – Ομόνοια
19:45 Μπρέινταμπλικ – Κουόπιο
19:45 Σκεντρίγια – Σέλμπουρν
19:45 Χάκεν – Ράγιο Βαγιεκάνο
22:00 Αλκμάρ – Σλόβαν Μπρατισλάβα
22:00 Κρίσταλ Πάλας – ΑΕΚ Λάρνακας
22:00 Σάμροκ Ρόβερς – Τσέλιε
22:00 Μάιντζ – Ζρίνσκι
22:00 Λίνκολντ – Λεχ Πόζναμ
22:00 Σίγκμα Όλομουτς – Ρακόβ
22:00 Σάμσουνσπορ – Ντιναμό Κιέβου
22:00 Κραϊόβα – Νόα
22:00 Χάμρουν – Λωζάνη