Η επιγραφή στην φετινή πορεία του Παναθηναϊκού δείχνει υποχρεωτική πορεία προς την νίκη. Με δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες στη διοργάνωση από Ολυμπιακό και Αρμάνι Μιλάνο, οτιδήποτε άλλο αποτελεί… καταστροφή.
Ήδη οι «πράσινοι» με τέσσερις αποτυχίες στο γήπεδό τους βρίσκονται στην 12η θέση των εντός έδρας αγώνων πολύ μακριά από τα φαβορί της διοργάνωσης, ενώ υποδέχονται μια ομάδα που έχει όλες κι όλες δύο επιτυχίες μακριά από το… σπίτι της με ομάδες που… παλεύουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, την Βιλερμπάν (90-83 στις 17/10) και την Παρτίζαν (86-68 στις 17/12).
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με μεταμεσονύχτια ανάρτησή του δήλωσε την στήριξη στον Άταμαν και στους παίκτες, τον Τούρκο προπονητή να προσπαθεί με δηλώσεις αποχώρησης σε περίπτωση που δεν κερδίσει η ομάδα του κάποιο τίτλο φέτος, κάτι που είχε ξανακάνει και τη χρονιά του Ευρωπαϊκού και είχε φέρει αποτέλεσμα.
Το θέμα δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά οι πράξεις και αυτό περιμένουν οι οπαδοί της ομάδας που θα γεμίσουν σε ένα ακόμα ματς το ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι» έχουν τις γνωστές πλέον απουσίες των Λεσόρ και Μήτογλου, ενώ αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Βίρτους Μπολόνια βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, έχει από δέκα νίκες και ήττες, οφείλει τις επιτυχίες της στην σκληρή της έδρα, εκεί που νίκησε και τον Παναθηναϊκό στον α’ γύρο (92-75 στις 24/10).
Απέκτησε ένα από τα μεγάλα ταλέντα του μπάσκετ της χώρας, τον Φραντζέσκο Φεράρι, επιστρέφει ο Μόμο Ντιούφ, αλλά δεν έχει διαθέσιμους Αλιού Ντιαρά και Λούκα Βιλντόζα που στα τελευταία ματς είχε αποδεχτεί καθοριστικός για την ομάδα του.
Ο πιο… καυτός της παίκτης στα δύο τελευταία ματς ήταν ο Ουλίσον Άλστον τζούνιορ με 20 πόντους σε βάρος της Αρμάνι (97-85) και άλλους τόσους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ στο 83-79 με την Ζάλγκιρις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαιτητές: Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Σέφι Σεμές (Ισραήλ), Αμίτ Μπάλακ (Τουρκία)
Βαθμολογία

Πέμπτη 8/1
18:00 Ντουμπάι BC – Φενερμπαχτσέ (NS4)
21:15 Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια (NS Prime)
21:30 Βαλένθια – Μονακό (NS5)
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ (NS4)
Παρασκευή 9/1
20:00 Ζάλγκιρις Κάουνας – Ερυθρός Αστέρας (NS5)
21:15 Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου (NS Prime)
21:30 Αρμάνι Μιλάνο – Ανατολού Εφές (NS6)
21:30 Μπαρτσελόνα – Παρτίζαν (NS4)
21:30 Μπασκόνια – Βιλερμπάν (NS Start)
Η επόμενη (22η) αγωνιστική
Τετάρτη 14/1
20:30 Παρτίζαν – Ολυμπιακός
Πέμπτη 15/1
18:00 Ντουμπάι – Βίρτους Μπολόνια
19:30 Ανατολού Εφές – Μπασκόνια
20:30 Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ζάλγκιρις Κάουνας
21:30 Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας
21:45 Παρί BC – Μονακό
Παρασκευή 16/1
19:45 Φενερμπαχτσέ – Βαλένθια
21:00 Βιλερμπάν – Χάποελ Τελ Αβίβ
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα

