Η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη στο 1-1 με τον Άρη δεν έχασε απλά δύο βαθμούς, αλλά και δύο θέσεις στη βαθμολογία. Από την πρώτη θέση έπεσε στην τρίτη. Και φυσικά σταμάτησε το νικηφόρο σερί δέκα αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.
Όλοι στον οργανισμό θέλουν επιστροφή στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις αρχής γενομένης από την νίκη πρόκριση στο Κύπελλο. Πολύ περισσότερο που η Ένωση βρίσκεται στο – θεωρητικό – ευκολότερο μονοπάτι μέχρι τον τελικό.
Ο Μάρκο Νίκολιτς έχει να διαχειριστεί ένα δύσκολο μήνα με αγώνες – φωτιά αφού ακολουθούν το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη και το εντός έδρας με τον Ολυμπιακό.
Δεν ανακοίνωσε 23άδα ο Σέρβος τεχνικός, αναμένεται να ξεκινήσει ο Βάργκα, επιστρέφουν Ζίνι, Ρότα, Πιερό, τραυματίας ο Περέιρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Για τον ΟΦΗ οι καλύτερες μέρες ήρθαν. Το 4-0 επί του Αστέρα με τον τετράκις σκόρερ Τιάγκο Νους γέμισε αισιοδοξία τους Κρητικούς που εκεί που συζητούσαν για παραμονή μιλούν για συμμετοχή στην ενδιάμεση φάση και γιατί όχι πρόκριση στο Κύπελλο όπου πέρσι έφθασαν στον τελικό.
Ο Χρήστος Κόντης παράλληλα ρίχνει ματιές και στην προετοιμασία της ομάδας για την «έξοδο» της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Τραυματίας ο Φούντας, φευγάτος ο Ράκονιατς που πιθανότητα θα συνεχίσει στο Ισραήλ την καριέρα του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στατιστικά
- Η ΑΕΚ έχει νικήσει και στα έξι τελευταία παιχνίδια που αντιμετώπισε τον ΟΦΗ. Ένα από αυτά διεξήχθη στις 3 Δεκέμβρη 2025 στο πλαίσιο της league phase. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τρίτη φορά στον θεσμό -και πρώτη μετά από 34 χρόνια. Το 1991 στη φάση των «16» είχε προκριθεί ο ΟΦΗ, ενώ το 1992 στη φάση των «8» η ΑΕΚ.
- Η ΑΕΚ έχει ηττηθεί σε μονό προημιτελικό στην έδρα της δύο φορές στην ιστορία του θεσμού. Το 1957 από τον Ολυμπιακό και το 1967 από τον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος δεν έχει αποκλειστεί από ομάδα της περιφέρειας σε φάση προημιτελικών ή ημιτελικών. Ο Πέτρος Μάνταλος έχει αγωνιστεί σε 63 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, περισσότερους από κάθε άλλον σύγχρονο ποδοσφαιριστή.
- Ο ΟΦΗ παίζει για τρίτη διαδοχική σεζόν στα προημιτελικά. Από το 1986 ως το 1993 έφτασε οκτώ διαδοχικές σεζόν σε αυτή τη φάση.
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Λάμπρος Διαμαντής (Ηπείου)
4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
- Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Λεβαδειακός – Κηφισιά

