Κυριακή 13/6/2021

Μετά την επιχείρηση «αντιγκράφιτι» στο ιστορικό κτίριο «Πιλ-Πουλ» παραδόθηκε στους Αθηναίους

Λίφτινγκ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, ένα κτίριο-στολίδι στα όρια της περιοχής του Θησείου. Ο λόγος για το ιστορικό κτίριο της Αθήνας στο οποίο το 1886 στεγάστηκε το παλαιότερο πιλοποιείο της πόλης με την επωνυμία «Ελληνικόν Πιλοποιείον» και που έγινε ευρύτερα γνωστό ως «ΠΙΛ-ΠΟΥΛ».

Το κτίριο μετά από μια μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι  παραδόθηκε ξανά καθαρό στους κατοίκους της Αθήνας.

Το παλιό πέτρινο κτίριο με το χαρακτηριστικό ψηφιδωτό στην μετόπη του, είχε βανδαλιστεί τα προηγούμενα χρόνια από αντιαισθητικά γκράφιτι σχεδόν στο 100% της πέτρινης επιφάνειας του που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Επταχάλκου.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας δούλεψαν σχεδιασμένα και καλά οργανωμένα για να δώσουν την αρχική όψη, στο κτίριο που θεωρείται αξιόλογο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό σημείο πολιτισμικής αναφοράς για την Αθήνα.

Για να αφαιρεθούν αυτά τα γκράφιτι χρειάστηκαν 220 σακιά των 25 κιλών υγρής αμμοβολής, 75 λίτρα αφαιρετικό γκράφιτι και 6,5 τόνοι νερού. Κι αυτό γιατί τα σχέδια αυτά κάλυπταν μια επιφάνεια σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ