Δήμος Αθηναίων: «Φωτογραφικές» προσλήψεις με τον Νάσο Ηλιόπουλο παρατηρητή

Must Read

Προκαλεί έκπληξη ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Νάσο Ηλιόπουλο δεν έχει σηκώσει ακόμη το θέμα, ίσως λόγω των εσωκομματικών διεργασιών, με την απόφαση του δημάρχου  Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να προκηρύξει στις 3 Σεπτεμβρίου 366 θέσεις συμβασιούχων με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 4 Σεπτεμβρίου και προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων μόλις ένα 24ωρο!

Ελπίζουμε τα νέα κομματικά καθήκοντα του Ν. Ηλιόπουλου ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής να μην οδηγήσουν σε αδράνεια την “Ανοιχτή Πόλη”, την ώρα μάλιστα που η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου φαίνεται να κερδίζει την αντιπολιτευτική μάχη σε επίπεδο εντυπώσεων κυρίως, γιατί επί της ουσίας διαφωνεί επί της διαδικασίας.

“Μια δημοτική Αρχή οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να ευτελίζει τις διαδικασίες. Εμείς αυτό θα κάναμε. Δυστυχώς, η διαδικασία με την οποία ο δήμος Αθηναίων προσλαμβάνει 366 συμβασιούχους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών του, που όλες οι παρατάξεις αναγνωρίσαμε, αποτελεί εμπαιγμό των χιλιάδων ανέργων, οι οποίοι αναζητούν καθημερινά μια θέση εργασίας” τονίζει χαρακτηριστικά η παράταξης “ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ” του. Π. Γερουλάνου  για την αδιαφανή διαδικασία προκήρυξης 366 θέσεων εργασίας στον Δήμο Αθηναίων.

Και επισημαίνει “Διασύρει ακόμα και τους 366 ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν γίνεται να προκηρύσσεται ο διαγωνισμός στις 3 Σεπτεμβρίου και να ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων η 4η Σεπτεμβρίου. Όσο επιτακτική κι αν είναι η ανάγκη για την κάλυψη αυτών των θέσεων, η τήρηση σοβαρών διαδικασιών είναι αδιαπραγμάτευτη”

“Αντίθετα με τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί διαφάνειας και αλλαγής στη φιλοσοφία διοίκησης, ο Δήμαρχος προχωράει σε διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν τα παραπάνω. Για εμάς, δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα, χωρίς σοβαρότητα” αναφέρει και υπογραμμίζει “Η δική μας παράταξη αναγνωρίζει πως ο ευτελισμός των διαδικασιών διαλύει τελικά την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ουσιαστικά υπονομεύει τη δημοκρατία”.

Σε αυτή και ιδίως στην ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ που έκανε λόγο για “φωτογραφική” προκήρυξη απάντησε ο δήμος Αθηναίων υποστηρίζοντας ότι και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ψήφισε τις προσλήψεις στην Οικονομική Επιτροπή. Μάλιστα, προσθέτει ότι πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Διαδικασία για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας. “Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας. Εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και υπάρχει η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις” αναφέρει.

Με άλλα λόγια ο δήμος παραδέχεται πως η προκήρυξη “φωτογραφίζει” τους 366 που ήδη έχουν προσληφθεί. Πρόκειται, δηλαδή, στην ουσία για παράταση συμβάσεων και όχι για νέα προκήρυξη, ενώ και  η παράταξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο δήμο Αθηναίων, παραδέχεται ότι ψήφισε υπέρ της προκήρυξης αλλά όχι να γίνει σε 30 ώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This