Κυριακή 13/6/2021

Περιφέρειας Αττικής: Συνεργασία με την ΕΕΤΤ για ψηφιακές δράσεις, έξυπνες εφαρμογές και προστασία καταναλωτών

Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τις «Έξυπνες Περιφέρειες» και τις «Έξυπνες Πόλεις»

Με στόχο τον κοινό σχεδιασμό και την ανάπτυξη και ολοκλήρωση ψηφιακών έργων και προγραμμάτων υπεγράφη την Παρασκευή Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου, ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν έξυπνες εφαρμογές και στον ψηφιακό εγγραμματισμό».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, δρ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι προς όφελος των πολιτών και θα συμβάλει στην υλοποίηση ενεργειών που θα αφορούν στην προστασία καταναλωτών.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της  ΕΕΤΤ αφορά, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Την υλοποίηση δράσεων ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, με τη δημιουργία 100 hotspots σε περιφερειακές δομές και σχολεία της Αττικής. Η ΕΕΤΤ θα αναλάβει την συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, ιδίως σε θέματα ενημέρωσης και προστασίας καταναλωτών.
  • Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τις «Έξυπνες Περιφέρειες» («Smart Regions») και τις «Έξυπνες Πόλεις» («Smart Cities»). Η ΕΕΤΤ θα λειτουργήσει, ως τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Χρηματοδότηση συναφών δράσεων

Τέλος, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την υποβολή κοινών προτάσεων για προγράμματα χρηματοδότησης συναφών δράσεων, καθώς και σε ζητήματα αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση υπογραφής του Συμφώνου συμμετείχαν επίσης, οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ, Δρ. Δημήτρης Βαρουτάς και Δρ. Σπύρος Παντελής καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής, Μαρία Κουρή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ