Τρίτη 22/6/2021

Δωρεάν φορητοί υπολογιστές σε αδύναμες οικογένειες του Βόλου, με εντολή Μπέου!

Στόχος να μην αποκλειστούν μαθητές και μαθήτριες του δήμου από το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Βόλου που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες θα στηρίξει ο δήμος, παρέχοντάς τους δωρεάν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Ήδη με εντολή του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας έχουν προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες για την καταγραφή των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργήσει σχετικές λίστες, εντοπίζοντας τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες μέσα από τις καταστάσεις που αναφέρουν λεπτομερώς ποια παιδιά σιτίζονται στα σχολεία, καθώς και από εκείνες που καταγράφουν ποιες οικογένειες λαμβάνουν αγαθά πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, την επόμενη εβδομάδα τα παιδιά που δικαιούνται τους υπολογιστές θα κληθούν να τους παραλάβουν από σημεία που θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν τόσο στον Βόλο όσο και στη Νέα Ιωνία. Στόχος αυτής της κίνησης, σύμφωνα με τον Δήμο, είναι να βοηθήσει τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που επιφέρουν τα αναπόφευκτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού και, κυρίως, να μην αποκλειστούν μαθητές και μαθήτριες από το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ