Την τηλεκπαίδευση στο νομό Ηρακλείου έβαλαν στο μάτι οι… υβριστές χάκερ του Webex

Η Cisco προέβη σε διόρθωση κενών ασφαλείας στο Webex Meetings

Must Read

Με πάμπολλα… ευτράπελα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού, εκτός των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη σύνδεσή τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα Webex, έρχονται αντιμέτωποι και με χάκερ.

Για ακόμα μία φορά οι «εισβολείς» χτύπησαν την Κρήτη, παραβιάζοντας λογαριασμούς και εκστομίζοντας άσεμνες και υβριστικές εκφράσεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγιναν σχετικές καταγγελίες από διάφορα σχολεία του νομού Ηρακλείου. Όπως ανέφεραν οι γονείς των παιδιών, κατά τη σύνδεσή τους στα διαδικτυακά μαθήματα οι μικροί μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με χάκερ που εισέβαλαν εν αγνοία των υπολοίπων στη σχετική πλατφόρμα και έκαναν υβριστικά και άσεμνα σχόλια.

Άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα, η Cisco διόρθωσε την Πέμπτη τρία bugs στο Webex Meetings, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε χάκερ να συμμετάσχουν σε meetings, εν αγνοία των συμμετεχόντων.

«Αγανάκτηση για μια πολιτική ελίτ»

«Σήμερα, πάντως, μετά το χακάρισμα στο Webex του δημοτικού μας και τις άσεμνες εκφράσεις που άκουσαν τα δεκάχρονα, κατέρρευσε το δόγμα “όλα λειτουργούν τέλεια”. Αγανάκτηση μόνο για μια πολιτική ελίτ που έχει αποσυνδεθεί πλήρως από την κοινωνία. Για να μη γίνει όμως η αδυναμία της τηλεκπαίδευσης άλλη μια αρένα στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης, από την οποία χαμένοι είναι συνήθως οι πιο αδύναμοι, εν προκειμένω, τα παιδιά μας και οι χαμηλόμισθοι γονείς τους, ο κοινός νους λέει: διαφύλαξη του (ηλεκτρονικού) ασύλου του σπιτιού μας, ασύγχρονη εκπαίδευση και αναπλήρωση με το άνοιγμα», έγραψε χαρακτηριστικά, στα social media ο πατέρας ενός μαθητή από το Μασταμπά Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This