Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου καμαρώνει για τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική

Αυτό οφείλεται και στη συνεπή και συνετή διαχείριση των οικονομικών του δήμου

Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου – Ταύρου συνεχίζει να στηρίζει τους δημότες, αλλά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο και δοκιμάζονται από τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, με σοβαρότητα, συνέπεια και σταθερότητα.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχει προβεί σε γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη, ενώ και το 2021, το Μοσχάτο και ο Ταύρος θα συνεχίσουν να έχουν τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική και από τα χαμηλότερα σε όλη την Ελλάδα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/11, ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να διατηρηθούν τα τέλη των οικιών στα χαμηλότερα επίπεδα από όλους τους Δήμους της Αττικής και γενικότερα της χώρας, με 1,02€ ανά τ.μ.
  • Να πραγματοποιηθεί μείωση 5% στα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα – επιχειρήσεις από 0 – 250 τ.μ. διαμορφούμενα στα 2,61€/τ.μ.. Σημειώνουμε ότι την περίοδο 2018 – 2021 η συνολική μείωση στα δημοτικά τέλη αυτής της κατηγορίας είναι της τάξης του 17,14%.
  • Για την κατηγορία καταστημάτων και επιχειρήσεων από 251 – 500 τ.μ., γίνεται μείωση 5% εξαιρουμένων των Τραπεζών, οι οποίες θα συνεχίσουν να καταβάλουν τα δημοτικά τέλη με τις ισχύουσες αποφάσεις. Σημειώνουμε ότι την περίοδο 2019 – 2021, η συνολική μείωση στα δημοτικά τέλη αυτής της κατηγορίας είναι της τάξης του 21,28%.
  • Μείωση ύψους 30% στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, καταργώντας και την προσαύξηση ύψους 10% που υπήρχε για την κατάληψη χώρων στις πλατείες.
  • Οι ίδιες τιμές παραμένουν για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), ενώ από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) ποσοστό 10% χορηγείται στις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
  • Στηρίζουμε με μεγάλες ελαφρύνσεις τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας. Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες. Πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές. Ο υπολογισμός των απαλλαγών γίνεται επί του φορολογητέου εισοδήματος των συμπολιτών.

Συνεπής και συνετή διαχείριση

Οι χαμηλές τιμές στις κατοικίες και οι μειώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οφείλονται στη συνεπή και συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από τη Δημοτική Αρχή από το 2011 μέχρι σήμερα.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης, είναι τα δημοτικά τέλη να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ, ταυτόχρονα μέσα στο 2020 ολοκληρώθηκε η παραλαβή νέου σύγχρονου εξοπλισμού καθαριότητας, λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας και μηχανημάτων έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000€, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέος, διεθνής διαγωνισμός προμήθειας οχημάτων, προϋπολογισμού 500.000€.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ