Μ. Λαζαρίδης: Η Καβάλα γυρίζει σελίδα χάρη σε δυο πολύ σημαντικά έργα, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή της (video)

«Τα δύο αυτά έργα θα επιφέρουν πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για τον τόπο μας»

Must Read

Η διαπλάτυνση και επέκταση υπήνεμου μώλου του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και η επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μώλου, παράλληλα με την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων στη χερσαία ζώνη της ιχθυόσκαλας στον κεντρικό λιμένα, είναι τα δυο πολύ σημαντικά έργα που έρχονται να αλλάξουν ριζικά τη μορφή της πόλης της Καβάλας και να αναβαθμίσουν το κεντρικό της λιμάνι. 

Τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη μελετών των δυο πολύ σημαντικών αυτών έργων αποφάσισε το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τις μελέτες να είναι συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 590.000 ευρώ προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ από ίδια κεφάλαια της ΟΛΚ Α.Ε.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των επαφών του Βουλευτή ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη διοίκηση της Οργανισμός Λιμένος Καβάλας ΑΕ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο Μ. Λαζαρίδης, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εξέλιξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων του περασμένου Μαρτίου, είμαι πολύ ευτυχής που, πλέον, δύο μεγάλα έργα, τα οποία θα επιφέρουν πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για τον τόπο μας, είναι έτοιμα πλέον προς υπογραφή, προκειμένου να προκηρυχθούν οι μελέτες τους.

Το πρώτο έργο είναι απαραίτητο για την πόλη της Καβάλας για μέγιστη προστασία προς τα ελλιμενισμένα σκάφη από τον καιρό, καθώς και για την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Με το δεύτερο έργο αφενός θα μεταφερθούν τα καΐκια στο φυσικό τους περιβάλλον δίπλα στην ιχθυόσκαλα και αφετέρου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις ελλιμενισμού μικρών, αλλά και μεγαλύτερων σκαφών, τύπου “Καταμαράν”.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, με την ευχή να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια υγείας που περνάει, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, καθώς και τον Πρόεδρο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΟΛΚ ΑΕ, Γιώργο Φιλόσογλου και Άννα Θυσιάδου για την αγαστή και απόλυτα εποικοδομητική συνεργασία προκειμένου να έχουμε το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα.

Η συνεργασία αυτή κάνει πράξη τη δημιουργία ενός ενοποιητικού οράματος, που δείχνει την κατεύθυνση για το μέλλον, και στο οποίο έχω αναφερθεί πολλές φορές από την προεκλογική περίοδο ακόμη.

Η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, εξακολουθεί να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να υλοποιεί έργα προς όφελος των πολιτών.

Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις.

Η Καβάλα αλλάζει σελίδα, κινούμενη προς την κατεύθυνση της προόδου, της ανάπτυξης και της εξέλιξης».

  • Δείτε τις μελλοντικές κατασκευές στο λιμάνι της Καβάλας:

https://vimeo.com/487347648?fbclid=IwAR3EC6ALx4v9ihOL_L466ignM7GPTK5KT7wOycie3B9jdprRKEvd0fc9zJ4

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This