Τέσσερις δήμοι θα μοιραστούν 925.000€ ως στήριξη για τη συμβολή τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων αξιολογεί τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουν κατατεθεί

Must Read

Χρηματοδοτήσεις ύψους 925.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το νόμο 4662/20 και την υπ’ αριθμ. 3999/2020 ΚΥΑ.

Ειδικότερα, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δήμοι Αλεξάνδρειας, Καβάλας, Κορίνθου και Χίου χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσό 925.000€, για δημοτικά έργα που σχετίζονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Ειδικότερα:

  • στο δήμο Αλεξάνδρειας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών και αστικού εξοπλισμού στην πλατεία Παπαντωνίου,
  • στο δήμο Καβάλας για βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της Μονάδας Φιλοξενίας Μεταναστών,
  • στο δήμο Κορίνθου για αναβάθμιση σχολικών κτιρίων για τη λειτουργία Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων
  • στο δήμο Χίου για τη βελτίωση και αναβάθμιση του δημοτικού οδικού δικτύου στις κοινότητες Χαλκειούς, Βαβύλων και στη δημοτική ενότητα Καμποχώρων.

Εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις 23 δήμων

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις 23 δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικού ύψους 7,91 εκ. ευρώ, ενώ η Αρμόδια Επιτροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων συνεχίζει την παραλαβή και αξιολόγηση των υπολοίπων προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τους Δήμους, ώστε σύντομα να προχωρήσουν και οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This