Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Σε πλήρη ετοιμότητα η Δομή Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Σε πλήρη ετοιμότητα και σε υψηλή λειτουργικότητα, η «Νέα Δομή Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των κατοίκων.

Η συγκεκριμένη δομή αφορά στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στους δημότες που έχουν αδυναμία ή σημαντική δυσκολία μετακίνησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία τους. Hλικιωμένοι, ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι και πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης), εξυπηρετούνται από τη νέα αυτή δομή.

Βασικός στόχος παραμένει η καταγραφή, το ταχύτερο δυνατόν, όλων των αιτημάτων των δημοτών και η υλοποίησή τους άμεσα και αξιόπιστα, για θέματα όπως:

  • συνταγογράφηση και παράδοση φαρμάκων
  • παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
  • έκδοση πάσης φύσεως πιστοποιητικών
  • δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους πολίτες
  • ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες

Η λειτουργία της δομής βασίζεται στις υφιστάμενες υπηρεσιακές δυνάμεις του Δήμου, δηλαδή στους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες, στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι», στους εργαζόμενους στα δύο ΚΑΠΗ, ενώ το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται από 7.30 – 16.00.

  • στην Κοινότητα Μοσχάτου, τηλ. επικοινωνίας: 210-9422927, 210-9418655, 210-4832482
  • στην Κοινότητα Ταύρου, τηλ. επικοινωνίας: 210-3476919

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ