Τους άστεγους της πρωτεύουσας φρόντισε ο Δήμος Αθηναίων με 80 παρεμβάσεις μέσα σε μια νύχτα

Οι ομάδες των ειδικών του «Street Work» σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση

Must Read

Σε μία από τις πιο δύσκολες νύχτες για την πρωτεύουσα, οι άνθρωποι του «Street Work» βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να φροντίσουν όσους άστεγους δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων.

Σήμερα, η Αθήνα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα-πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων, με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων. Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, άνοιξαν και τρεις αίθουσες για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να ζουν στο δρόμο.

Επειδή κάθε άστεγος αποτελεί και μία ξεχωριστή περίπτωση, οι ομάδες των ειδικών του «Street Work» φροντίζουν να βρίσκονται διαρκώς κοντά τους, ιδίως όταν εκτίθενται σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Αυτό, δηλαδή, που έκαναν και τη νύχτα της Δευτέρας, 15/02.

Οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί, πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις, για να παραδώσουν φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους, ενημερώνοντάς τους, παράλληλα, για τη λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα μέλη των ομάδων αυτών κέρδισαν την εμπιστοσύνη 46 άστεγων και τους οδήγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Από το περασμένο Σάββατο 254 παρεμβάσεις

Από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα, έχουν γίνει 254 τέτοιες παρεμβάσεις από τις ομάδες του «Street Work» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο και δρουν σε τρεις βάρδιες: Μια πρωινή, από τις 7 π.μ. έως τις 3 μ.μ., δύο απογευματινές, από τις 3 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. και μία νυχτερινή, από τις 11 μ.μ. έως τις 7 το επόμενο πρωί.

Είναι σημαντικό ότι σε αυτήν την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουν και οι πολίτες που υποδεικνύουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συνάνθρωποί μας. Έτσι, η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση (210-5246515), δέχθηκε 140 τηλεφωνήματα για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν την ανάγκη φροντίδας και προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν ανοιχτές οι αίθουσες:

  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ. 210-5140877)
  • Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, τηλ. 210-2011151)
  • Υπνωτήριο Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This