Δευτέρα 10/5/2021

Επίσημο αίτημα να δοθεί άδεια πομπής για την Έξοδο του Μεσολογγίου

Σχέδιο πρόταση από τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για να αποδοθούν οι δέουσες τιμές στο κορυφαίο γεγονός της Επανάστασης

Διανύουμε το έτος ορόσημο, 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 και οι εκδηλώσεις τιμής για την Έξοδο του Μεσολογγίου θα ήταν μοναδικές, αν δεν έμπαινε στη μέση η πανδημία.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για να τιμηθεί όπως αρμόζει το κορυφαίο αυτό γεγονός της Επανάστασης, απέστειλε επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και κάθε συναρμόδιο φορέα, ζητώντας την άδεια τέλεσης πομπής.

Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τους συλλόγους και φορείς της πόλης, που κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στην πομπή, ώστε ο Δήμος να προετοιμάσει ένα σχέδιο πρόταση για τους φετινούς εορτασμούς, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες τιμές 195 χρόνια μετά. Να σημειωθεί ότι οι Εορτές Εξόδου αποτελούν Εθνική Εορτή, αναγνωρισμένη με τον Α.Ν.645/1937.

«Με σεβασμό στην μεγάλη ανάγκη των Μεσολογγιτών να επικοινωνήσουμε με το παρελθόν μας, μετά από ένα χρόνο απαγόρευσης, αλλά και με την πίστη ότι στα πλαίσια νόμιμων διαδικασιών, συντεταγμένα, με ασφάλεια, με ειλικρινή συνεργασία με τις αρχές που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν την υγεία και την ασφάλεια μας, θα πορευτούμε ομόψυχα για το καλύτερο δυνατό και θα τα καταφέρουμε!», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος. «Όπως έχουμε διατρανώσει πολλάκις επιθυμούμε όσο τίποτε άλλο την τέλεση της Πομπής και την μεταφορά της Ιερής μας Εικόνας. Με την δέουσα προσοχή και τις προφυλάξεις που είμαι σίγουρος ότι οι Μεσολογγίτες θα τηρήσουν ενστερνιζόμενοι το ιερό τους καθήκον, ζητούμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε τι για να μείνουν στην ιστορία οι Εορτές Εξόδου, εκτός των άλλων, ως το πρώτο βήμα απελευθέρωσης από την πανδημία που τόσο μας έχει κουράσει όλους», καταλήγει ο Δήμαρχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ