Επίσημο αίτημα να δοθεί άδεια πομπής για την Έξοδο του Μεσολογγίου

Σχέδιο πρόταση από τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για να αποδοθούν οι δέουσες τιμές στο κορυφαίο γεγονός της Επανάστασης

Must Read

Διανύουμε το έτος ορόσημο, 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 και οι εκδηλώσεις τιμής για την Έξοδο του Μεσολογγίου θα ήταν μοναδικές, αν δεν έμπαινε στη μέση η πανδημία.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για να τιμηθεί όπως αρμόζει το κορυφαίο αυτό γεγονός της Επανάστασης, απέστειλε επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και κάθε συναρμόδιο φορέα, ζητώντας την άδεια τέλεσης πομπής.

Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τους συλλόγους και φορείς της πόλης, που κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στην πομπή, ώστε ο Δήμος να προετοιμάσει ένα σχέδιο πρόταση για τους φετινούς εορτασμούς, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες τιμές 195 χρόνια μετά. Να σημειωθεί ότι οι Εορτές Εξόδου αποτελούν Εθνική Εορτή, αναγνωρισμένη με τον Α.Ν.645/1937.

«Με σεβασμό στην μεγάλη ανάγκη των Μεσολογγιτών να επικοινωνήσουμε με το παρελθόν μας, μετά από ένα χρόνο απαγόρευσης, αλλά και με την πίστη ότι στα πλαίσια νόμιμων διαδικασιών, συντεταγμένα, με ασφάλεια, με ειλικρινή συνεργασία με τις αρχές που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν την υγεία και την ασφάλεια μας, θα πορευτούμε ομόψυχα για το καλύτερο δυνατό και θα τα καταφέρουμε!», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος. «Όπως έχουμε διατρανώσει πολλάκις επιθυμούμε όσο τίποτε άλλο την τέλεση της Πομπής και την μεταφορά της Ιερής μας Εικόνας. Με την δέουσα προσοχή και τις προφυλάξεις που είμαι σίγουρος ότι οι Μεσολογγίτες θα τηρήσουν ενστερνιζόμενοι το ιερό τους καθήκον, ζητούμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε τι για να μείνουν στην ιστορία οι Εορτές Εξόδου, εκτός των άλλων, ως το πρώτο βήμα απελευθέρωσης από την πανδημία που τόσο μας έχει κουράσει όλους», καταλήγει ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This