Τετάρτη 23/6/2021

Δήμος Μονεμβασίας: Το πατρικό του σπουδαίου ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου γίνεται μουσείο!

Ο Δήμος Μονεμβασιάς ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση «Μουσείου Γιάννη Ρίτσου», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο πατρικό του σπουδαίου ποιητή μας, στο Κάστρο Μονεμβασίας.  

Το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου πέρασε στην πλήρη κυριότητα του Δήμου Μονεμβασίας, την Πέμπτη 27 Μαΐου, μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοράς. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 750.000€, το οποίο θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000€.

Ο Γιάννης Ρίτσος μπροστά στο πατρικό του στο Κάστρο Μονεμβασιάς

Ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης με ανακοίνωσή του, αναφέρει τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, την οποία, όπως τονίζει, «οι υπηρεσίες του Δήμου την έφεραν εις πέρας με επιτυχία μέχρι το τελικό στάδιο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής αρχής, έλαβε τις δύο απαιτούμενες αποφάσεις για την απευθείας αγορά και είχα την τιμή να με εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του συμβολαίου».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Μονεμβασίας σύντομα θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση του «Μουσείου Γιάννη Ρίτσου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ