Δήμος Μονεμβασίας: Το πατρικό του σπουδαίου ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου γίνεται μουσείο!

Must Read

Ο Δήμος Μονεμβασιάς ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση «Μουσείου Γιάννη Ρίτσου», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο πατρικό του σπουδαίου ποιητή μας, στο Κάστρο Μονεμβασίας.  

Το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου πέρασε στην πλήρη κυριότητα του Δήμου Μονεμβασίας, την Πέμπτη 27 Μαΐου, μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοράς. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 750.000€, το οποίο θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000€.

Ο Γιάννης Ρίτσος μπροστά στο πατρικό του στο Κάστρο Μονεμβασιάς

Ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης με ανακοίνωσή του, αναφέρει τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, την οποία, όπως τονίζει, «οι υπηρεσίες του Δήμου την έφεραν εις πέρας με επιτυχία μέχρι το τελικό στάδιο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής αρχής, έλαβε τις δύο απαιτούμενες αποφάσεις για την απευθείας αγορά και είχα την τιμή να με εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του συμβολαίου».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Μονεμβασίας σύντομα θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση του «Μουσείου Γιάννη Ρίτσου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This