Αυτοψία στα δάση Καστρίτσας και «Φασίδερι»

Must Read

Αυτοψία πραγματοποίησε την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στα δάση Καστρίτσας και «Φασίδερι» που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, οι Αντιδήμαρχοι Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Νικήτας Κόκκαλης και Μάνος Μαρκεσίνης αντίστοιχα και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πέτρος Παππάς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη για τρίτη εβδομάδα στα  δάση Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Ο Δήμος Κηφισιάς κινήθηκε άμεσα, ακολουθώντας τη νέα διαδικασία (μετά την κήρυξη της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης) και ανέθεσε σε ειδικό εργολάβο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων. Μέχρι χθες (1/6/21) έχουν συλλεχθεί 105 τετραξονικά φορτηγά με περισσοτέρους από 200 τόνους  δασικής καύσιμης ύλης.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει δια ζώσης τους εντατικούς και συνεχείς καθαρισμούς που πραγματοποιούνται στα δάση του Δήμου μας προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ενημερώθηκε επίσης πως στο βαθύ δάσος τόσο του Φασίδερι όσο και της Καστρίτσας υπάρχουν σημεία όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση  τα μηχανήματα και απαιτούνται καθαριστές δάσους- υλοτόμοι οι οποίοι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, θα καθαρίσουν και θα προστατεύσουν τα δάση μας. Εάν με τη βοήθεια και την επιχορήγηση του κράτους το εγχείρημα αυτό υλοποιηθεί τα δάση θα είναι προστατευμένα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, μετά τη Μήδεια προχώρησε σε καθαρισμό και  αποψίλωση του δασικού οδικού δικτύου. Ο Δήμος μας επίσης έχει ζητήσει νέες υδατοδεξαμενές για τα δάση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας

Αποστέλλεται σήμερα η Τεχνική Έκθεση

Σήμερα αποστέλλεται η  τεχνική έκθεση του Δήμου Κηφισιάς στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εμπεριέχει την πορεία των εργασιών αλλά και τις αναγκαίες ενισχύσεις για τον καθαρισμό των δασών.

Η συγκεκριμένη έκθεση ζητήθηκε στην ευρεία, έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Από τις χθεσινές εργασίες καθαρισμού που έγιναν μεταξύ άλλων στους δρόμους Καστρίτσας, Γιασεμιών Δήμητρος, Θέτιδος κ.α. Καθημερινά συλλέγονται έως και 220 τόνοι από τους καθαρισμούς σε γειτονιές του Δήμου μας

Συνεχίζεται η αποκομιδή κηπαίων από τον αστικό ιστό

Συνεχιζόμενη είναι η προσπάθεια συλλογής κηπαίας ύλης και από το αστικό ιστό. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς και ιδιώτες συλλέγουν καθημερινά 120 με 220 τόνους κλαδιών από τους δρόμους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Παρακαλούμε τους πολίτες πριν αποθέσουν κλαδιά και πράσινα απορρίμματα στους δρόμους να καλούν στα τηλέφωνα 2132007272 και 2106200145 προκειμένου να προ-συνεννοηθούν με την αρμόδια υπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο οι προσπάθειες  θα αποδώσουν και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Από τις χθεσινές εργασίες καθαρισμού που έγιναν μεταξύ άλλων στους δρόμους Καστρίτσας, Γιασεμιών Δήμητρος, Θέτιδος κ.α. Καθημερινά συλλέγονται έως και 220 τόνοι από τους καθαρισμούς σε γειτονιές του Δήμου μας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This