Το «ευχαριστώ» του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στο προσωπικό της Αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές

«Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι θα παραμείνουμε σε επιφυλακή, γιατί και το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο»

Must Read

Ο Περιφερειάρχης Αττική, Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε το προσωπικό της Αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές, που έδωσαν μεγάλο αγώνα για να τεθεί υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του:

«Ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη κι επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλες γειτονικές περιοχές, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω καταρχήν τους δεκάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τους εθελοντές μας, η συμβολή των οποίων στη διαχείριση της πυρκαγιάς ήταν καθοριστική.

Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό μέσων και προσωπικό, σε μια ημέρα που σε όλη τη χώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη δεκάδες μεγάλες και μικρές πυρκαγιές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα εναέριων μέσων να μην είναι εκ των πραγμάτων αυτή που χρειαζόταν για να αντιμετωπιστεί εξαρχής περισσότερο αποτελεσματικά, η εξέλιξη της πυρκαγιάς στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε 38 υδροφόρες, 15 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών, 15 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και 5 λεωφορεία για την απομάκρυνση πολιτών. Τα μέσα αυτά, μαζί με τις 30 υδροφόρες Δήμων που τέθηκαν επίσης στη διάθεση του πυροσβεστικού έργου, συνέβαλαν σημαντικά στη διαχείριση της φωτιάς.
Η συνεισφορά της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού για μια ακόμη φορά ήταν και σημαντική αλλά και καθοριστική. Αυτή τη συνεισφορά οφείλουν όλοι να την αναγνωρίσουν έμπρακτα, με πρώτη από όλους την Πολιτεία, η οποία στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του εθνικού συστήματος πολιτικής προστασίας, πρέπει να αναβαθμίσει τον ρόλο Περιφερειών και Δήμων, διαθέτοντάς τους τα αναγκαία μέσα και πόρους για να ανταποκρίνονται και στο μέλλον με επάρκεια στην ευθύνη αυτή.

Η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και την ευρύτερη περιοχή «τραυματίζει» βαριά την Αττική. Η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και στις περιουσίες των πολιτών είναι μεγάλη, όμως είναι θετικό ότι δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής, όπως συνέβη με τραγικό τρόπο στο πρόσφατο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις. Μαζί με την Πολιτεία θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών για να προσφέρουμε την αρωγή μας σε αυτούς που επλήγησαν και για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στις υποδομές.

Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι θα παραμείνουμε σε επιφυλακή, γιατί και το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This