Δήμος Αγρινίου: Τοποθέτηση κάδων συγκέντρωσης μολυσματικού ιατρικού υλικού

Must Read

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων αναλαμβάνει ο Δήμος Αγρινίου, καθώς πρόκειται να τοποθετήσει άμεσα σε διάφορα σημεία του Δήμου ειδικούς κάδους συγκέντρωσης μολυσματικού ιατρικού υλικού, σχετιζόμενου με την Covid-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 34 ειδικά «κιόσκια» (hospital boxes), 30 σε εσωτερικούς και 4 σε εξωτερικούς χώρους, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν χρησιμοποιημένες μάσκες μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, χαρτομάντιλα, rapid ή self test, όπως και κάθε είδους υγειονομικού υλικού προς απόρριψη.

Τα σημεία που προβλέπεται να τοποθετηθούν τα «κιόσκια», είναι:

1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
4. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΝΕΑΠΟΛΗ)
5. Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
6. Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 7 Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
7. ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
8. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης «αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση για την αποκομιδή μολυσματικών αποβλήτων Covid-19, με ειδικά κουτιά. Στόχος μας είναι να τηρήσουμε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα της διαδικασίας αποκομιδής και καταστροφής των αιχμηρών και μολυσματικών αποβλήτων. Καλούμε τους συμπολίτες μας, ως δυνητικούς παραγωγούς τέτοιων αποβλήτων, να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά κουτιά, απορρίπτοντας όλα τα μολυσμένα και μη υγειονομικά απόβλητα των υπηρεσιών και γραφείων του δήμου, τόσο των εργαζομένων όσο και επισκεπτών σε ΚΕΠ, σχολεία, ταμεία και λοιπές δημοτικές επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This