Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει πρωτότυπες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Must Read

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει και φέτος – για 7η συνεχή χρονιά- στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών με κεντρικό σύνθημα: «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς»..

Κάθε μέρα υπάρχει και μια πρωτότυπη εκδήλωση, που έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και συγκεκριμένα:

ΠΕΜΠΤΗ 16/9, 18:30
«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ»

Στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»,«ο Βασιλιάς του Δρόμου και οι Βοηθοί του», θα υποδεχτούν τα παιδιά της πόλης, με ένα αξέχαστο πρόγραμμα θεματικών δράσεων με εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαγωνισμούς με θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την Ανακύκλωση. Ξεχωριστά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, για μοναδικές στιγμές και «kidstestdrive».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9
«e-Κυνήγι Θησαυρού»

Ένα πρωτότυπο «e-Κυνήγι Θησαυρού», θα ξεκινήσει από την παιδική χαρά της οδού Τζαβέλα, στο Πάρκο Πικροδάφνης, με τη χρήση ψηφιακής καινοτομίας επαυξημένης πραγματικότητας, βασισμένη στην «ανάμειξη» φυσικού και ψηφιακού κόσμου,.
Τα παιδιά θα πρέπει να αναζητήσουν μια αφίσα τοποθετημένη σε ένα δένδρο, να φωτογραφήσουν τον κωδικό QR, με την κάμερα του κινητού τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της εφαρμογής. Θα ανακαλύψουν ανεξερεύνητες γωνιές της πόλης, αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό, που θα είναι μια πραγματική έκπληξη και ένα σημαντικό «μάθημα ζωής».

Για συμμετοχή:
Κατεβάστε την εφαρμογή για iOS συσκευές εδώ:http://bit.ly/metaverse_ios
Kατεβάστε την εφαρμογή για Android συσκευές εδώ:http://bit.ly/metaverse_android

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9
«ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ»
Πλατεία Φλέμινγκ, 17:00

Μια υπέροχη διαδρομή 4,5 Km στην πόλη, χωρίς παρουσία θεατών και με αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων. Προσυγκέντρωση των εγγεγραμμένων από 16:15 έως 16:45 στην πλατεία Φλέμινγκ και διαδοχικές εκκινήσεις ομάδων των 50 ποδηλατών από τις 17:00, με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή PCRtest 72 ωρών ή rapidtest 48 ωρών (οι ενήλικοι) ή selftest 24 ωρών (οι ανήλικοι).

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9
«ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ»
4ο, 7ο και 21οΔημ. Σχολείο, 11:00-13:00

Διαβάσεις βγαλμένες από τα παραμύθια. Με πολλή φαντασία και τα πιο ζωηρά χρώματα, θα μεταμορφώσουμε τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων έξω από το 4ο, 7ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Πρωτείων στόχος η ασφάλεια των μικρών μαθητών στην όμορφη πόλη μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9
«ΤΕΤΡΑΠΟΔΕΣ ΒΟΛΤΕΣ»
Πάρκο Ναυαρίνου, 19:00

Ασφαλής μετακίνηση με τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, από το πάρκο Ναυαρίνου έως την πλατεία Φλέμινγκ.Μαζί μας θα είναι διάσημος εκπαιδευτής, κτηνίατροι και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Δώρα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους φιλόζωους και τα ζωάκια τους.

ΤΡΙΤΗ 21/9
«Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ»

Ένας μεγάλος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα νηπιαγωγεία της πόλης μας. Κάθε νηπιαγωγείο θα ετοιμάσει ένα παραμύθι για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τα παραμύθια που θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας με τις δασκάλες τους, θα «γεννήσουν» το πρώτο βιβλίο που θα εκδοθεί με θέμα την ΕΕΚ. Το ωραιότερο παραμύθι θα είναι ο τίτλος του βιβλίου και θα μπει στο εξώφυλλο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9
«ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»
Οδ. Μυκόνου στο ύψος του 10ου Δημοτικού Σχολείου, 17:00-20:00

Η οδός Μυκόνου θα παραδοθεί σε μικρούς και μεγάλους για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ κιμωλίας. Οι καλλιτέχνες της πόλης μας θα έχουν την δυνατότητα μέσα από ξεχωριστά και ευφάνταστα σχέδια, να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να εκφράσουν τα δικά τους όνειρα για την μετακίνηση στην Ηλιούπολη. Οι μικροί μαθητές καθώς και οι περαστικοί θα έρθουν σε επαφή με μια διαδραστική παράσταση που θα αποτυπώσει, μέσα από καλλιτεχνικά σχέδια στην άσφαλτο, την ανάγκη των παιδιών να έχουν μια υγιή και εύκολη μετακίνηση στους δρόμους της πόλης τους.

Προσκαλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, που έχουν στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε ότι:

«Παροτρύνουμε τους πολίτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές της πόλης μας και να χρησιμοποιούν τρόπους μετακίνησης που να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία του. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η μετακίνηση με φιλικά προς στο περιβάλλον μέσα, ποδήλατα, σκούτερ, ηλεκτρικά οχήματα ή με τα πόδια αποδεικνύεται πολύτιμη, κρατώντας μας ασφαλείς και παράλληλα υγιείς σωματικά και ψυχικά. Εκτός από την ενίσχυση της υγείας των ανθρώπων, το ποδήλατο και το περπάτημα είναι επίσης απίστευτα ευεργετικά για το μυαλό, αφού δημιουργούν ευεξία, και μειώνουν το καθημερινό άγχος.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας στην πόλη, ο Δήμος μας συνεχίζει την ανακατασκευή και την διαπλάτυνση πεζοδρομίων καθώς και την διαμόρφωση περισσότερων ραμπών για την ασφαλή κίνηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Ενισχύουμε την ηλεκτροκίνηση των δημοτικών οχημάτων, καθώς έχουμε ήδη κατατεθεί πρόταση προς χρηματοδότηση της προμήθειας 3 ηλεκτρικών λεωφορείων για την Δημοτική Συγκοινωνία και 3 επιβατικών οχημάτων και 2 φορτηγών, για την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών και ακόμη μελετούμε την χωροθέτηση78 Θέσεων Φόρτισης Οχημάτων για αυτοκίνητα, φορτηγά, ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ στην πόλη μας.

Ας κάνουμε πράξη λοιπόν το σύνθημα της «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και ας κινηθούμε μέσα στην πόλη μας με τα πόδια, με ποδήλατο ή με πατίνι μόνοι ή με παρέα για δουλειά ή ευχαρίστηση, διατηρώντας καλή υγεία και ψυχολογία.

«Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς!»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This