Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας STEM για μικρούς και μεγάλους!

Must Read

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη ΔΑΕΜ Α. Ε., σας προσκαλούν την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 10:00-18:00, στην Ανοιχτή Εκδήλωση με δράσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας STEM στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Η Ανοιχτή Εκδήλωση περιλαμβάνει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες στην κατεύθυνση της προσέγγισης STEM, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονα έκθεση ευφάνταστων κατασκευών παιδαγωγικού χαρακτήρα καθώς και ξενάγηση στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του Δήμου Αθηναίων – ένα σύγχρονο εργαστήριο μάθησης και δημιουργικού πειραματισμού που αποτελεί τη μοναδική δημοτική δομή τέτοιου είδους στην Ελλάδα

Οι νεαροί επισκέπτες ειδικότερα θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν βιωματικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος μέσα από έντεκα ειδικά σχεδιασμένους σταθμούς STEM (Science- Φυσικές Επιστήμες, Technology-Τεχνολογία, Engineering- Επιστήμες των Μηχανικών and Mathematics-Μαθηματικά) που απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 99+.

Με την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και εκπαιδευμένων εθελοντών θα μεταφερθούν εικονικά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παρακολουθώντας λεπτομέρειες για τη ζωή των αστροναυτών. Θα πειραματιστούν με τη μαγεία της φυσικής και τις μουσικές νότες που μπορεί να κρύβει μέσα του το νερό. Θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή μιας ιδέας από το σκίτσο που ετοιμάζει ένας ρομποτικός βραχίονας μέχρι τη μετατροπή του σε γλυπτό. Θα δουν εκπαιδευτικές κατασκευές που εμπλουτίζουν τα εργαλεία της μάθησης και το περιβάλλον του σχολείου. Θα ξεναγηθούν στο σύγχρονο Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του Δήμου Αθηναίων, που συστεγάζεται με το χώρο της Ανοιχτής Εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο YAKU-MIES, η μασκότ του Εργαστηρίου ΠΟΙΩ, θα κάνει ξεναγήσεις στους χώρους του Εργαστηρίου, ενώ θα υπάρχει και πάγκος κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με χρήση υλικών και μηχανημάτων του Maker Space!

Οι επισκέπτες γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις των ΕΚΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ μέσα από την έκθεση «Ε Κ Π Α Ι Δ Ο Τ Ο Π Ο Ι 5 0 0 0 + : Τι σχέση έχει η Αρχιτεκτονική με την Εκπαίδευση;», η οποία θα παρουσιάζεται στο χώρο της Ανοιχτής Εκδήλωσης. Οι Εκπαιδότοποι έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω καλύτερα» που υλοποιείται από το 2016 με την επιστημονική επιμέλεια του TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η έκθεση περιλαμβάνει κατασκευές παιδαγωγικού χαρακτήρα, τις οποίες σχεδίασαν και κατασκεύασαν εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα επιμορφωτικά εργαστήρια του Δήμου Αθηναίων με την καθοδήγηση των αρχιτεκτόνων-ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This