Αγγελούδης: «Περισσότερα από 40.000.000 ευρώ η ζημιά από την διοίκηση Ζέρβα»

«Κίνδυνος για μνημόνιο», είπε ο δήμαρχος

Must Read

Μία ζοφερή κατάσταση περιέγραψε για τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.

Επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα και μιλώντας για ζημιά ύψους 40.000.000, αναφέροντας επιπροσθέτως πως η πόλη κινδυνεύει να μπει σε καθεστώς μνημονίου!

Στην διάρκεια της τοποθέτησής του στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2024 ο Στέλιος Αγγελούδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν είναι ο προϋπολογισμός που μάς επιτρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είναι ένας προϋπολογισμός ανάγκης. Οι προτεραιότητές μας ορίζονται από την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που μας κληροδοτεί η προηγούμενη δημοτική αρχή και όχι από τα θέλω μας. Φέτος, η διοίκησή μας δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα που σχεδίαζε. Καλούμαστε να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από τα οικονομικά που παραλάβαμε και στα οποία διαπιστώνεται «εράστιο άνοιγμα στα τέλη και πενιχρή εισπραξιμότητα. Οι πολίτες χρειάζεται να μάθουν ποιες είναι οι διαστάσεις του ελλείμματος και πού οφείλεται».

Σύμφωνα με τον Στέλιο Αγγελούδη, η διαφορά στα ανταποδοτικά τέλη προήλθε από τις μειώσεις εσόδων και στις ταυτόχρονες αυξήσεις εξόδων, στον τομέα της καθαριότητας: «Το έλλειμμα ανέρχεται στα 19.770.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 14.770.000 αφορούν την διαφορά εσόδων-εξόδων στα ανταποδοτικά τέλη», τόνισε.

«Το 2019 η διοίκηση Ζέρβα παρέλαβε 19.000.000 ευρώ από την διοίκηση Μπουτάρη ως αποθεματικό και το 2023 είχε εξανεμιστεί. Και το έλλειμμα έφτασε στα 12.000.000 ευρώ, τα οποία καλύπτονται από ιδίους πόρους. Ξοδέψανε και το αποθεματικό στα ταμεία και το αποθεματικό των κοιμητηρίων. Η ζημία που προκάλεσε στα ταμεία του δήμου η διαχείρισή τους από την διοίκηση Ζέρβα υπολογίζεται σε περισσότερα από 40.000.000 ευρώ. Σπεύδουμε, ώστε ο δήμος να μην οδηγηθεί σε διαχειριστική εποπτεία. Βρισκόμαστε προ των πυλών ενός μνημονίου, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε», συμπλήρωσε, καθώς γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε για οφειλή 2.500.000 ευρώ προς το φυσικό αέριο, λόγω μη τήρησης ρύθμισης. «Η μόνη αλήθεια που άκουσα από τον Ζέρβα είναι ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι δικός τους προϋπολογισμός», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This