Χ. Δούκας: Οι αναφορές σε τραπεζοκαθίσματα, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και την λέξη «μπάτσος»

«Δεν τους αρέσει που κέρδισα στην Αθήνα»

Must Read

Στις πρώτες εκατό ημέρες της θητείας του στον δήμο Αθηναίων στάθηκε με τοποθετήσεις του επί παντός επιστητού ο Χάρης Δούκας.

Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί από μέλη της κυβέρνησης για την φράση του «γκλομπ μπάτσου», είπε ότι επρόκειτο για την φράση ενός κατοίκου που ο ίδιος επανέλαβε και όχι για δικό του χαρακτηρισμό.

Επισήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια πόλωσης, γιατί οι υπουργοί ασχολούνται με μία φράση τονίζοντας: «Έχω πάρα πολλές δουλειές να κάνω στην Αθήνα, φυτεύουμε δέντρα, σπάμε την ανασφάλεια και δεν είναι εικόνα αυτή αν θέλουμε και αγαπάμε και την πόλη μας και αν είσαι και βουλευτής της Α΄ Αθήνας να καταθέσεις ερωτήσεις στη Βουλή για να προχωρήσουν τα θέματα της καθημερινότητα».

Απαντώντας για το πού αποδίδει τις αντιδράσεις εξήγησε: «Δεν τους αρέσει που κέρδισα στην Αθήνα και δεν τους αρέσει που η Αθήνα αλλάζει και προχωράει με μέτρα και δράσεις και θέλουν να δημιουργήσουν μια τοξικότητα για να μην προχωρήσει η πόλη μπροστά». Για την ακύρωση της συναυλίας του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ, σημείωσε ότι υπήρξαν αντιδράσεις από την ορχήστρα, καθώς φοβόταν για λόγους ασφαλείας.

Αναφορικά με το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας, υπογράμμισε: «Θα ανοίξει. Το πρόβλημα είναι ότι εκεί έχουν βρεθεί κάποια αρχαία. Ο σχεδιασμός είναι να υπάρχει ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, να κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Θα ανοίξει ένα ρεύμα, και αν υπάρχει πίεση θα ανοίγει κι άλλο. Η εικόνα που έχω από τον εργολάβο και τους αρχαιολόγους είναι ότι Ιούνιο – Ιούλιο θα έχει κλείσει η ιστορία με τα αρχαία».

Σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα είπε: «Από τον Ιανουάριο έχουν γίνει 2000 έλεγχοι» και συμπλήρωσε ότι στις 1000 περιπτώσεις ή δώσαμε πρόστιμο ή πήραμε τα τραπεζοκαθίσματα. Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα συζητήσουμε με τον κ. Λιβάνιο με αύξηση του προστίμου, ώστε να μην επιστρέφουν τα τραπεζοκαθίσματα».

Για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού διευκρίνισε: «Πάρα πολλά χρόνια υπήρχε χρονοδιάγραμμα και δεν υπήρχε έργο. Υπήρχε υπουργός που είπε ότι το 2023 θα είναι το έργο έτοιμο και αν πάτε σήμερα με την κάμερα θα δείτε ότι υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα που πρέπει να καθαρίσουμε. Εμείς ανατάξαμε το έργο, έχω κι εγώ άγχος όπως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Τρέχουμε την οικοδομική άδεια για να βγει και τρέχουμε την ιστορία με τα μπάζα, να κλείσει η επιπλέον χρηματοδότηση και το νομικό κομμάτι της για να βγουν τα μπάζα και να σκάψουμε. Μπουλντόζες θα μπουν γρήγορα. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στα λόγια. Σου λένε υπάρχουν 115 εκατομ. για το γήπεδο μα δεν τα έχουμε διεκδικήσει, δεν είχε κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο. Σε ένα χώρο που θα γίνει ανάπλαση επιτρέπεται να υπάρχουν μπάζα και να ψάχνω χρηματοδότηση να κάνω την απορρύπανση και όλα αυτά σε τρεις μήνες;».

Σε ό,τι αφορά την προθεσμία που προέβλεπε υλοποίηση του έργου ως το καλοκαίρι του 2026 απάντησε: «Θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για να πιάσουμε τις προθεσμίες».










 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This