Παρασκευή 25/6/2021

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής

Ως ένα ρεαλιστικό, με αναπτυξιακό πρόσημο, που προτεραιοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων για την Αττική, περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης το προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2020.

Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και μετά από τη διεξοδική συζήτηση που έγινε σήμερα στη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας το Προϋπολογισμό της Διοικούσας παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» υπερψήφισαν 49 Περιφερειακοί Σύμβουλοι έναντι 10 Περιφερειακών Συμβούλων που ψήφισαν την πρόταση Προϋπολογισμού της παράταξης «Δύναμη Ζωής».

Δείτε επίσης: Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ιλίου

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι ο πρώτος αυτός προϋπολογισμός αποτελεί ένα από τα πολιτικά «εργαλεία» για να γίνει πράξη το σχέδιο που παρουσίασε προεκλογικά η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, στους πολίτες της Αττικής.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «η σημερινή οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας Αττικής,δε μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι».

Ακόμη, ο κ. Πατούλης στην ομιλία του μίλησε για τις τεράστιες ανάγκες της Αττικής, τονίζοντας, ωστόσο, πως «η Αττική δεν είχε ποτέ ανάγκη πολιτικούς διαχειριστές, αλλά από ανθρώπους με όραμα και σχέδιο».

Όσον αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής ξεκαθάρισε πως θα εκτελεστούν έργα ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις οριοθετήσεις και τις διευθετήσεις των ρεμάτων του Λεκανοπεδίου.

Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για κατάργηση της πρακτικής θαψίματος των σκουπιδιών με προώθηση της ανακύκλωσης ενώ στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε πως έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη και αξιοποίηση των μεγάλων πάρκων της Αττικής.

Τέλος, αναφορά έκανε και στο ΕΣΠΑ, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο της Περιφέρειας, κάνοντας λόγο για αύξηση της απορροφητικότητάς του μέσω έγκρισης χρηματοδοτήσεων και υλοποίησης ποικίλλων δράσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ