Παρασκευή 18/6/2021

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση της Αλμύρας στα Μουδανιά

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ» η κατασκευή του έργου, ενταγμένου στο πρόγραμμα LEADER, «Ανάπλαση δικτύου κοινοχρήστων χώρων στα Ο.Τ 5 και ΟΤ 37» της περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών προϋπολογισμού 599.990 €.

Το έργο, που θα αρχίσει άμεσα να κατασκευάζεται, περιλαμβάνει την κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων, ώστε να δημιουργηθούν κατ’ ελάχιστον 56 οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης Ι.Χ και 5 θέσεις στάθμευσης για οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Ο χώρος στάθμευσης αναπτύσσεται επί της οδού Μ. Ανδρόνικου (5η οδός) και κατά μήκος της υφιστάμενης αποστραγγιστικής τάφρου ομβρίων, ενώ η πλατεία χωροθετείται στην έναντι πλευρά του συγκροτήματος του ΤΕΙ, στη συμβολή της οδού Μ. Ανδρόνικου με την οδό Ε. Σακαλή.

Έναντι του υπαίθριου χώρου στάθμευσης προβλέπεται η κατασκευή πλατείας-πάρκου επιφάνειας περίπου 1400 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει χώρους πρασίνου με φυτεύσεις, σημεία στάσης και ανάπαυσης των επισκεπτών.

Σκοπός είναι να παρέχονται στους χρήστες χώροι, όπου θα μπορούν να εκτελεστούν διαφορετικές δραστηριότητες όπως ανάπαυση, επαφή με το φυτικό στοιχείο, αλλά και ελεύθερη κίνηση στο χώρο.

Οι διαμορφώσεις αυτές δημιουργούν έναν υπαίθριο χώρο που αναπτύσσεται σε διαφορετικές στάθμες, ακολουθώντας συνήθως τη στάθμη του εδάφους, προσφέροντας δυνατότητες χρήσης αυτού υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες κατά περίπτωση.

Με βιοκλιματικά κριτήρια,όσον αφορά το γενικό σχεδιασμό, έμφαση δίνεται στην επίτευξη τόσο της οπτικής, όσο και της θερμικής άνεσης σε όλους τους υπαίθριους χώρους ανεξαρτήτου χρήσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Για το σκοπό αυτό σχεδιάζονται δεντροστοιχίες φυλλοβόλων δέντρων σε επιλεγμένες θέσεις για σκίαση και θα επιλεγούν μέθοδοι και υλικά φιλικά για το περιβάλλον, όπως υλικά χαμηλής ανακλαστικότητας, χώροι στάθμευσης με διάτρητους κυβόλιθους και ενδιάμεση φύτευση, ηλιακά παγκάκια πολλαπλών χρήσεων, αυτόνομα φωτιστικά σώματα με φωτοβολταϊκά πάνελ εξοπλισμένα με λαμπτήρες τύπου “led”.

Επίσης, θα παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΜΕΑ με ύπαρξη διαδοχικών ραμπών ή με ελεύθερες ζώνες όδευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ