Κατερίνη: Προωθείται έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών

Σχετική ενημέρωση από τον δήμαρχο Ι. Ντούμο - Αναφορές στις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων & στις υποδομές

Must Read

Τέθηκαν όλα επί τάπητος. Η προώθηση του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών, οι αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στην Κατερίνη και η επανεγκατάσταση υποδομών για εξυπηρέτηση λουομένων στις ακτές, ενόψει της τουριστικής περιόδου, αποτέλεσαν αντικείμενο ενημέρωσης του δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου, προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση και ενημέρωση έγινε ύστερα από ερωτήσεις που κατατέθηκαν στον δήμαρχο Κατερίνης.

Σχετικά με το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης ακτών, ο κ. Ντούμος ενημέρωσε ότι «ολοκληρώνονται οι συμπληρωματικές μελέτες και στην συνέχεια θα γίνει νέος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου, δεδομένου ότι ο δήμος σε συνεννόηση με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στη διάλυση της σύμβασης με τον προηγούμενο εργολάβο».

Ανέφερε ότι «τα χρήματα που είχαν αρχικά εξασφαλιστεί ήταν περίπου 1.150.000 ευρώ για την κατασκευή των βραχιόνων. Επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει λόγω κλιματικής αλλαγής, δηλαδή έχει διαπιστωθεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχει ανεβεί κατά 10 περίπου πόντους η στάθμη της θάλασσας, θα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικά έργα και επομένως θα αυξηθεί και ο προϋπολογισμός του έργου. Θα μειωθούν τα ανοίγματα, θα επεκταθούν και θα ανυψωθούν οι κυματοθραύστες κατά ένα μέτρο τουλάχιστον».

Ως προς το έργο αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων για την δημιουργία αστικού πρασίνου, διαβεβαίωσε ότι «οι εργασίες δεν σταμάτησαν και τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται. Προέκυψε κάποιο πρόβλημα στην ομαλή ροή χρηματοδότησης, το οποίο αναμένεται σύντομα να αποκατασταθεί οπότε και θα ενταθούν οι εργασίες».

Ως προς την επανατοποθέτηση και λειτουργία χημικών τουαλετών, αποδυτηρίων λουομένων, ντουζιέρων καθώς και seatrac (δηλαδή των συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην θάλασσα), ο δήμαρχος εξήγησε ότι «είχαν όπως κάθε χειμώνα αποσυρθεί και τώρα επανατοποθετούνται. Θα ενοικιαστούν έξι θέσεις τουαλετών, μία εκ των οποίων ΑμεΑ, για όλη την περίοδο, ενώ ως προς την τιμή, ενώ η αρχική ήταν στα 29.000 ευρώ, τελικά ο δήμος έκλεισε την υπόθεση στα 15.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This