Καινοτόμος ανακύκλωση για πράσινα απόβλητα στο Αγρίνιο

Must Read

Στην ανακύκλωση των πράσινων αποβλήτων και την επανάχρησή τους για την παραγωγή φυτοχώματος προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με μια ακόμη, φιλική προς το περιβάλλον, πρωτοβουλία.

Με ομόφωνη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δωρεάν παραλαβή των δημοτικών πράσινων αποβλήτων από την εταιρεία VITALIA ΕΠΕ, που παράγει φυτόχωμα, με αντάλλαγμα την καταρχήν δωρεάν παροχή ποσότητας 240 συσκευασιών έτοιμου φυτοχώματος για τις ανάγκες της κηποτεχνίας του Δήμου Αγρινίου. Οι ποσότητες αυτές θα καταβάλλονται από την εταιρεία μέχρι την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους.

Όπως όλοι γνωρίζουν ο Δήμος Αγρινίου συγκεντρώνει μεγάλο όγκο δημοτικών πράσινων αποβλήτων που προέρχονται από κλαδέματα σε πάρκα, κοινόχρηστους χώρους και κήπους ιδιωτών.

Με τη διαδικασία αυτή, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας, τα οφέλη είναι πολλαπλά: «Πρόκειται για έναν πρόσφορο τρόπο εκμετάλλευσης των δημοτικών πράσινων αποβλήτων στη λογική της κυκλικής οικονομίας. Ο Δήμος Αγρινίου ωφελείται καταρχήν οικονομικά από την εξοικονόμηση εργατοωρών, καυσίμων και την χρηματική εισφορά για ταφή τους στον ΧΥΤΑ όπου όδευαν μέχρι σήμερα. Σημαντικά όμως είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη. Δεν αρκεί να μιλάμε για το περιβάλλον. Το ζήτημα είναι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό στην πράξη. Αναπτύσσουμε περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, υιοθετούμε φιλική προς το περιβάλλον πολιτική. Αλλάζουμε νοοτροπία. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This