Πρωτιά της Αττικής για το 2019 στην απορρόφηση δαπανών του ΕΣΠΑ

Must Read

Η Περιφέρεια Αττικής κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών όσον αφορά στον στόχο δαπανών του έτους 2019, ξεπερνώντας μάλιστα κατά 15% τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί σε συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και όλα αυτά με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. 

Συνολικά λοιπόν από 1/1/2019 έως 31/12/2019 το ΠΕΠ Αττικής πραγματοποίησε δαπάνες περίπου 115 εκ. € που είχαν ως αποτέλεσμα την επιστροφή στην Χώρα μας Κοινοτικής Συνδρομής ύψους 93 εκ. € περίπου. 

Δείτε επίσης: Διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι στους Δήμους Περιστερίου και Ιλίου

  • Το τελευταίο τετράμηνο του 2019, η κατακόρυφη αύξηση των δαπανών

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών (75%) πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από 1/9/2019 έως 31/12/2019, δηλαδή από το διάστημα της έναρξης της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Μετά από αυτή την πολύ θετική εξέλιξη, η Περιφέρεια Αττικής ανέβηκε στην 4η θέση της απορρόφησης των Κοινοτικών Πόρων, έναντι της 5ης που ήταν στις 31/12/2018, θέτοντας ισχυρές βάσεις για ένα ομαλό κλείσιμο του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 τα προσεχή χρόνια. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η απορρόφηση του ΕΣΠΑ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Η στόχευσή μας πρέπει να είναι πάντα η 1η θέση, τόσο σε όρους απορρόφησης δαπανών αλλά πρωτίστως, σε όρους αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This