Ανοιχτή πρόσκληση από το Δήμο Ασπροπύργου, για αναβίωση του «Δημόσιου Χορού των Γυναικών»

Must Read

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέσω του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου στηριζόμενος στην επιτυχημένη περσινή αναβίωση του «Δημόσιου Χορού των Γυναικών», την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών, προσκαλεί ξανά όλες τις ενδιαφερόμενες να συμμετάσχουν και φέτος, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά του Θριασίου και της πόλης του Ασπρόπυργου.

Ο «Χορός των Γυναικών» χρονολογείται αρκετά πριν το 1930, αφορώντας όλα τα χωριά της Δυτικής Αττικής, όμως διακόπηκε το 1964. Σ’ αυτόν έπαιρναν μέρος κατά κύριο λόγο αρραβωνιασμένες και νιόπαντρες γυναίκες και διεξαγόταν σε όλες τις μεγάλες γιορτές, ειδικά στις Απόκριες.

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου από το 1994 είχε ξεκινήσει να παρουσιάζει κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, «αναπαράσταση» του Δημόσιου Χορού των Γυναικών με τη συμμετοχή των μελών του. Στην προσπάθειά του, να κάνει ένα βήμα παραπέρα επιχείρησε, την προηγούμενη χρονιά την πραγματική «αναβίωση» του Δημόσιου Χορού.

Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό και για το λόγο αυτό καλεί ξανά τις γυναίκες του Ασπρόπυργου να πλαισιώσουν το πρωτότυπο αυτό έθιμο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών θα παρέχει στις γυναίκες, όποια βοήθεια χρειάζεται καθώς και τις φορεσιές που θα φορέσουν, ενώ θα πραγματοποιηθούν και κάποιες συναντήσεις με τις συμμετέχουσες, για την όσο το δυνατόν πιο άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να απευθύνεστε στο Χορευτικό Τμήμα, στο 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 13:00 – 22:00 και Πέμπτη 13:00 – 18:00 ή να τηλεφωνείτε τις ίδιες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2105577191 & 2105577593 (εσωτερικό 302).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This