Πώς θα εξυπηρετηθούν οι μαθητές των οικογενειών που έχουν 1 υπολογιστή; 

Must Read

Το μείζον θέμα της εξυπηρέτησης των μαθητών που έχουν για οικιακή χρήση έναν υπολογιστή, θίγει σε επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης. Η τηλε-εκπαίδευση που ορίστηκε ως λύση για τα χαμένα μαθήματα των μαθητών, «σκοντάφτει» πάνω στην οικονομική δυσχέρεια αρκετών οικογενειών που το εισόδημά τους, δεν τους επιτρέπει να προμηθευτούν τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα. Πόσο μάλλον, όταν γονείς εργάζονται εξ αποστάσεως μέσω υπολογιστή και στην οικογένεια μπορεί να υπάρχουν 2, 3 ή και περισσότερα παιδιά που πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Ο κ. Χατζηδάκης ζητά να προχωρήσει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού σε όσους κρίνεται ότι έχουν ανάγκη.

Ολόκληρη η επιστολή του:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.Κάθε παιδί πρέπει να διαθέτει το δικό του υπολογιστή, ώστε να μπορεί να γίνει δέκτης της τηλε-διδασκαλίας.

Οι οικογένειες με δύο ή και περισσότερα παιδιά, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον έναν οικιακό υπολογιστή, που και αυτός αυτή τη δύσκολη στιγμή «διεκδικείται» ταυτόχρονα από όλα τα μέλη της οικογένειας, για την στοιχειώδη επικοινωνία και ενημέρωσή τους, κυριολεκτικά σε συνθήκες «εγκλεισμού».

Χωρίς αυτό το βασικό τεχνολογικό εργαλείο, το μόνο που σίγουρα θα γίνει, είναι η ένταση της ανασφάλειας και της απογοήτευσης των παιδιών.

Σαν εκπρόσωπος των κατοίκων της Ηλιούπολης, δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να έχουμε μια τέτοια εξέλιξη, που θα οδηγούσε στην επικράτηση μιας αίσθησης κοινωνικής αδικίας και περιθωριοποίησης .

Για τον λόγο αυτό, σας ζητώ να προχωρήσετε στην απαραίτητη επείγουσα νομοθέτηση, ώστε να μπορέσω ως Δήμαρχος της πόλης να προχωρήσω στη νόμιμη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, για να μη βιώσει κανένα παιδί, αυτήν την πίκρα από το εκπαιδευτικό αλλά και το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης
2/4/2020»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This