Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει 24 κρεβάτια ΜΕΘ και διαγνωστικά τεστ στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με 24 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ παράλληλα ενισχύει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ με σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR και διαγνωστικά τεστ, στο πλαίσιο της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και τις ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τζιτζικώστας, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, «ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτούμε και να διαθέσουμε στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας 24 κρεβάτια ΜΕΘ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Η προμήθεια γίνεται κατόπιν αιτήματος των Υγειονομικών Περιφερειών και στη βάση της κάλυψης των αναγκών των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα θα προμηθευτούμε και θα διαθέσουμε σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR, καθώς και kits αντιδραστηρίων (διαγνωστικά τεστ), στο αρμόδιο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ώστε να γίνονται περισσότεροι, ταχύτεροι και με μεγαλύτερη ακρίβεια οι έλεγχοι στα δείγματα για τον κορωνοϊό στην Κεντρική Μακεδονία. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε με τα πιο σύγχρονα μέσα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού».

Τα 24 κρεβάτια ΜΕΘ που θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διατεθούν, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, ώστε να διατεθούν στις ΜΕΘ νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ