Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Απαλλάχτηκε οριστικά ο Ευ. Μυτιληναίος για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος απαλλάχθηκε οριστικά σήμερα από το Εφετείο, για τις κατηγορίες, αναφορικά με την υπόθεση για τη διαγωνιστική διαδικασία της ανάθεσης της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο, στην τότε θυγατρική ΜΕΤΚΑ.

Πρωτόδικα, η εταιρεία του είχε δικαιωθεί. Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και γι’ αυτό αποφάσισε την απαλλαγή του Στέργιου Νέζη, του ισχυρού άνδρα της ΔΕΗ ως προς την δωροληψία, αλλά καταδικάστηκε για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος σε πέντε χρόνια κάθειρξη με αναστολή και καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Λόγω των νέων αλλαγών του Ποινικού Κώδικα υπήρξαν νομικές διαφορές για το αν ο κ. Νέζης ως Προέδρος της ΔΕΗ θεωρείται υπάλληλος Δημοσίου.  Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ